Ralli 02.05.2016

Tomi Vileuksella poikkeuksellinen kotikilpailu – Täydellisesti onnistunut ralli päättyi makoisaan luokkavoittoon

Aikaisemmat kilpailukaudet hiljaiseloa Ilmo Larion kartanlukijana ja omien kilpureidensa teknisten murheiden parissa tahkonut porvoolainen Tomi Vilenius teki kartanlukijansa Sami Hyttisen kanssa näyttävän paluun rallin pariin, kun kaksikko otti sulan hattuun ja pokkasi herkullisen luokkavoiton kotikulmillaan ajetussa DEFA-rallissa.

Suzuki Swift GTi -kilpurilla Trophy 1400 -luokassa ajanut kaksikko hallitsi luokan tapahtumia ja kellotti pohja-ajat jokaiselle erikoiskokeelle. Maalilipulle saavuttaessa ero hopeamies Mikke Yrjölään muodostui lopulta 36,8 sekunniksi. Moottorin öljyvuotoa lukuun ottamatta Vileniuksen ja Hyttisen kilpailu sujui mallikkaasti ja rohkaisevasti seuraavia haasteita ajatellen.

– Ihmettelimme itsekin, ettei pitkä ajotaukoni näkynyt tai tuntunut missään. Ajaminen tuntui helpolta ja tuloksellisesti jokaisen erikoiskokeen pohja-ajat ja ylivoimainen luokkavoitto oli meille melkoinen yllätys, varsinkin kun muistetaan, että murheet ovat seuranneet minua kilpailusta toiseen. Totta kai kotikenttäedusta, eli tutuista pikataipaleista, oli meille hyötyä ja siksi onkin parempaa verrata aikojamme nuottiluokkiin, joissa suorituksemme olisi riittänyt niiden puolivälin paikkeille, Vilenius kertoo.

– Tämä kilpailu muistutti meitä myös siitä, että olipa alla sitten 50 000 euron arvoinen Renault Clio R3 MAXI tai 5 000 euron arvoinen Suzuki Swift GTi, niin on se vauhdin hurma vaan hauskaa touhua. Makoisasta luokkavoitosta innostuneena uskallan luvata, että kesäkausi ei todellakaan ollut tässä, vaan nyt kovasti katsotaan kesän kilpailukalenteria ja koitetaan työkiireiden lomassa löytää sopiva ohjelma. Mukavaa kevättä ja kesää tasapuolisesti kaikille autourheilun ystäville, Vilenius toivottelee.

Lopputulokset Defa Ralli 23.4.2016: Luokka 11, Top-5:
1. Tomi Vilenius & Sami Hyttinen, Suzuki Swift, 14:23,3
2. Mikke Yrjölä & Joel Isaksson, Nissan Micra 1.3 S, +36,8sek
3. Juha Karkia & Petri Kivioja, Volkswagen Polo 1.4, +1:07,6sek
4. Mikko Anttonen & Antti Siikala, Skoda Fabia 1.4 16V, +1:17,5sek
5. Riku Rantasalo & Tommi Toponen, Skoda Favorit, +1:18,8sek

Teksti ja kuva Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli