Jääspeedway 22.04.2019

Tomi Tanin blogi: Ura päätökseen

Tomi Tani palkittiin pitkästä urastaan jääspeedwayssä. Kuvassa Tomi mekaanikkonsa Mikko Jetsosen kanssa. Kuva: Ian Charles Photos.

Moi kaikille. Nyt on ajot ajettu, kahdeksan vuotta siihen meni. Tähän kahdeksaan vuoteen tuli hienoja ystävyyssuhteita ja tarinoita, sekä tietysti lukematon määrä kilpailuja.

Ensimmäiset vuodet ajoin Kanttareiden riveissä, viimeiset kolme vuotta oman tiimin väreissä. Ruotsin liigassa joukkueeni oli alusta asti sama, Gävle.

Hienoja reissuja tuli tehtyä, ikimuistoisin oli Blagoveštšensk vuonna 2014. Sinne lähtö tapahtui todella nopeasti. Olin ajamassa MM-maajoukkuekilpailussa Venäjän Togliatissa, kun paikka MM-sarjaan avautui yht’äkkiä. Viikon vaatteet repussa ja suunnaksi otettiin itä, Moskovasta 6000 kilometriä Kiinan rajan tuntumaan.

Uraan mahtui myös pettymyksiä, loukkaantumiset ovat aina ikäviä asioita. Kolme vuotta sitten, oman tiimin perustamisen aikoihin, ostin pyörän kolminkertaiselta maailmanmestarilta ja tarkoitus oli ajaa kolme vuotta. Nyt ollaan siinä tavoitteessa, keväällä 2019.

Päätös lopettaa ajaminen tuli mieleen alkukaudesta. Ajamisesta ei tahtonut edellisen vuoden loukkaantumisen jälkeen tulla mitään, mutta pikkuhiljaa palaset alkoivat loksahdella paikoilleen.

Tällä viimeisellä kaudella sain toteuttaa unelmaani ajaa Suomen maajoukkueessa ja henkilökohtaisessa MM-sarjassa, jossa olin mukana neljässä viimeisessä osakilpailussa. Oli todella hienoa päättää ura Hollannin Heerenveenissä. Sain mennä jäälle ajamaan kunniakierroksen yli 5000 katsojan eteen. Se oli hieno ja tunteita nostattava kokemus.

Onneksi varikot eivät kauas katoa. Aion tehdä renkaita jatkossakin ja siirtyä samalla mekaanikon hommiin.

Kiitos teille kaikille, sponsoreille, mekaanikolle ja kaikille, jotka ovat mukana kulkeneet näiden vuosien aikana.

– Tomi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway