Jääspeedway 04.02.2019

Tomi Tanille pikakomennus jääspeedwayn EM-finaaliin

Tomi Tani on Suomen kolmas edustaja jääspeedwayn EM-finaalissa. Kuva: Mikko Jetsonen

VRT:n Tomi Tanille avautui mahdollisuus lähteä Suomen kolmanneksi edustajaksi jääspeedwayn EM-finaaliin, joka ajetaan tulevana viikonloppuna Venäjällä. Suomen kaksi muuta edustajaa on jo aiemmin valitut Jussi Nyrönen ja Jani Koivula.

Tanille mahdollisuus osallistua kilpailuun tuli yhdellä puhelinsoitolla, sen jälkeen alkoivat rattaat jauhaa. Kilpailuun vaadittavat paperit hoituivat moottoriliiton toimistolta ennätysnopeasti.

Tomi kävi viikonlopulla ajamassa Ruotsissa liigakilpailua, ja yhden moottorin ajominuutit tulivat siellä täyteen. Koneen vaihto jää auttamattomasti kisapaikalle, koska lähtö kohti Ufaa alkaa tiistaina aamulla klo 4. Matkaa miehelle tulee reilut 2500 km. suuntaansa.

– EM-edustus tuli vähän pikaisesti. Siinä piti hetken miettiä, mutta kun viisumit ja muut olivat valmiina ja mekaanikko sai myös vapaata, päätin lähteä kisoihin. EM-finaali on kovatasoinen kilpailu, venäläiset ovat tietysti ennakkosuosikkeja, mutta annetaan nyt ainakin sen verran vastusta, mitä miehestä ja pyörästä saadaan irti, Tomi kertoili lähdön alla.

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway