Jääspeedway 01.11.2016

Tomi Tani tekee paluun jääspeedwayareenoille

Tomi Tanilla on täysi kilpailukalenteri tulevana talvena. Kuva: Timo Eronen

Itäsuomalainen jääspeedwaykuljettaja Tomi Tani palaa kilparadoille välivuoden jälkeen.

Tomi Tani on valmiina kauteen 2017. Alkutalvesta 2016 perustettiin Tomi Tani Racing tiimi, jonka tavoitteena on yksinkertaisesti nostaa Tani takaisin lajin GP-sarjan kuskiksi. Tani kävi ottamassa ensiaskeleensa GP-sarjassa kaudella 2014. Varamiehen paikalta nousu GP-sarjaan tuotti kuitenkin lopulta 12 MM-pistettä, lopputuloksen ollessa 19. Kauden 2015 jälkeen suomalainen lopetti kilpailemisen sen aikaisessa tiimissä ja piti välivuoden ajamisesta, hän kuitenkin oli mukana toiminnassa työskennellessään Mikko Jetsosen mekaanikkona.

Paluu ajamiseen kyti kuitenkin Tanin mielessä. 2016 vuoden alussa mies teki matkankatsojan roolissa yhteistyökumppaneidensa kanssa Ruotsin puolelle Strömsundiin, jossa järjestettiin MM-karsintakilpailu. Tämä käynti johti lopulta uuden, oman pyörän hankintaan eräältä MM-sarjan huippukuskilta. Kauppa sovittiin tehtäväksi kauden viimeisemmässä osakilpailussa, Inzellissä, pyörä ostettaisiin suoraan parc ferme -alueelta, yhtään osaa ei siihen vaihdeta, suoraan kisasta auton kyytiin. Näin tehtiinkin, uusi kalusto oli hankittu tulevaa kautta varten.

Kilpailemisen lisäksi Tomi Tani myös valmistaa itse piikkirenkaansa. Kuva: Timo Eronen

Kilpailemisen lisäksi Tomi Tani myös valmistaa itse piikkirenkaansa. Kuva: Timo Eronen

Mies itse aloitti huolellisen valmistautumisen fyysisellä puolella. Kuntokuuri on sisältänyt juoksua, kuntopiiriä, motocrossia niin kahdella kuin kolmella pyörällä, mikä tarkoitti purkkiorjana oloa Classic-motocross-sarjan sivuvaunupyörän kyydissä.

Syksyn aikana Tanin tallissa on ollut jonkinasteinen tuotantolinja koskien jääspeedwayn olennaisinta osaa, eli renkaita. Renkaitten näkyvin osa on piikit, 28 milliä pitkiä, eturenkaasta niitä löytyy noin 120, takarenkaasta hieman enemmän, 175. Valmiita renkaita ei ole varsinaisesti saatavilla, miehen omia sanoja lainatan ”itse kun tekee, niin tietää mitä ne pitää sisällään”. Toinen seikka on tietysti kustannuskysymys, valmiin rengasparin hinta nousee pelkästään tarvikkeineen helposti tuhanteen euroon ilman työn kustannuksia.

Takarengas valmiina tositoimiin. Kuva: Timo Eronen

Takarengas valmiina tositoimiin. Kuva: Timo Eronen

Tuleva kausi alkaa Tanin osalta Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n jääspeedwayleirillä Ylitorniossa. Täältä on hyvä saada kierroksia alle ennen vuoden vaihteen jälkeen olevaa ensimmäistä karsintakilpailua GP-sarjaan. Tarkoitus on tietenkin päästä karsinnasta eteenpäin, päätavoitteen ollessa kova, eli vakiinnuttaa ajopaikka GP-sarjassa.
Suomeen on perustettu tulevalle talvelle jääspeedwayn joukkuesarja, johon Tani osallistuu osana Varkaus Racing Teamin Ankkurit-joukkuetta. Ruotsin puolelle Tani on saanut liigapaikan Gävlen joukkueeseen, joten talvella ei miehen tarvinne miettiä vapaa-ajan ongelmia. Tähän kun vielä lisätään SM- ja PM-kilpailut sekä mahdolliset edustustehtävät Suomen jääspeedway-maajoukkueessa, voidaan todellakin sanoa lajin täyttävän melko totaalisesti miehen kalenterin.

Tiimi lähtee nöyrin mielin etenemään ja katsotaan mitä tuleman pitää.

– Muutama hyvä sponsori sopisi mukaan, pyörässä olisi vapaana vielä mainospaikkoja, tiimistä vinkataan.

Tomi Tanin kuulumisia voit seurata muun muassa Facebookissa.

order 70869 raw

Teksti ja kuvat: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway