Jääspeedway 23.02.2017

Tomi Tani mestaruusjahtiin Kauhajoelle

Tomi Tani. Kuva: Timo Eronen

Kuopion Moottorikerhoa edustava, jäätäväsarjaa Varkauden Ankkureiden riveissä ajava Tomi Tani lähtee hakemaan uransa ensimmäistä henkilökohtaista Suomenmestaruutta lauantaina Kauhajoella ajettavasta jääspeedwayn SM-finaalista. 

Tomi Tani piti viime vuoden taukoa kilpailuista, mutta teki vahvan paluun radoille tälle kaudelle. Tuusjärveläisen vauhti on ollut koko kauden nousujohteinen, joten mies lähtee yhtenä suurimmista suosikeista Kauhajoen finaaliin. 

– Se on kaikki tai ei mitään. Himmeämpiä mitaleita on, kulta puuttuu. Sitä lähdetään tosissaan hakemaan, mies toteaa jämäkästi. 

– Tarkkana ja huolellinen pitää olla heti alusta alkaen. Kyseessä on kuitenkin kerrasta poikki, yksi kilpailu ja se voi aina tuoda yllätyksiä, Tani toteaa. 

– Antti Aakko ja Mats Järf ovat varmasti kovia, vaikka eivät kilpaa olekaan vielä tällä kaudella ajaneet. Tomi Norola, Timo Kankkunen, Christer Biskop ja Matti Isoaho ovat myös kovia tekijöitä, Tani jatkaa. 

– Vauhti ja tekeminen on parantunut kauden mittaan. Tammikuun MM-karsinta tuli kuitenkin hieman liian aikaisin. Uusi kalusto vaati hieman vielä hienosäätöä. Ja kyllä se vuoden tauko näkyi silloin otteissa. Nyt vauhti on parantunut ja luottavaisena voi SM-finaaliin lähteä, mies kommentoi. 

– Ruotsin liiga oli hyvä. Siellä sain ajettua kahdeksan kilpailua ja se oli tosi hyvä. Tuli kovia eriä myös GP-tason kuskeja vastaan. Oma ajo parani ja itseluottamus nousi. Tiesi, että siellä kun pysyy kyydissä, niin asioita on tehty oikein. 

Jääspeedwayssa hienoa nostetta Suomessa 

Tania ilahduttaa myös se, että kotimainen jääspeedwayporukka on aktivoitunut. 

– Nyt on minusta hyvää nostetta kotimaassa. MM-karsinnan lisäksi on järjestetty kaksi leiriä ja SM-karsinta sekä jäätäväsarjan avaus. Treenaamaankin on päässyt monella paikkakunnalla. Se on näkynyt kuljettajien vauhdissa. Erittäin hienoa lajin kannalta, että aktiivista porukkaa löytyy, mies toteaa tyytyväisenä. 

Jääspeedwayn SM-finaali ajetaan lauantaina Kauhajoella Suupohjan speedwayradalla. Kilpailu aloitetaan kuljettajien esittelyllä kello 13. 

Teksti: Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway