Ralli 15.07.2016

Tokee tähtää menestykseen Viron soralla

Joonas Tokee on ajanut junioreiden Euroopan mestaruussarjassa kaksi osakilpailua sijoittuen neljänneksi ja viidenneksi.

Viikonloppuna Viron nopeilla sorateillä ajetaan junioreiden Euroopan mestaruussarjan, FIA ERC Junior, seuraava osakilpailu. Joonas Tokee on ajanut sarjassa toistaiseksi kaksi osakilpailua sijoittuen neljänneksi ja viidenneksi.

Tiimin ralliauto on laitettu jälleen hyvään kuntoon Belgian asfalttiosakilpailun jälkeen. Aikaa oli melko rajallinen määrä, sillä kilpailut olivat niin lähekkäin.

Tokee on päässyt ajamaan hyvät ennakkotestit ensin Suomessa ja sitten vielä Virossa keskiviikkona.

– Auto tuntui säätötöiden jälkeen todella hyvältä käteen, vaikka soralla ajamisesta olikin jo tovi vierähtänyt. Tiet ovat erittäin nopeita täällä. Ainakin nuotituksessa huomasi, kuinka tarkalla linjalla paikkoihin on tultava, sillä vauhtia on todella reilusti, Joonas totesi.

– Myös tien luonne ja pinta on erityylistä kuin esimerkiksi Suomessa. Erikoiskokeet näyttävät todella mahtavilta ja on hieno päästä ajamaan.

21-vuotias kuljettajalupaus tavoittelee podiumpaikkaa, josta lähetään todella taistelemaan. Luokan taso on varsin kova, sillä kilpailussa on myös paikallisia kärkikuljettajia, jotka ovat ajaneet paljon alueen teillä.

– Reitti on myös pitkä ja vaativa autolle, sillä tielle nousee runsaasti kiviä, joten tarkkana pitää olla myös sen suhteen. Mutta yhtään siimaa ei ole varaa antaa, vaan heti alusta on ajettava todella kovaa.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä lähdetään liikkeelle ja ehdottomasti haluamme taistella myös luokkavoitosta!

Teksti: Jarno Saari

Lisätietoa:
joonastokee.fi
Facebook.com/Joonas-Tokee-Racing

Tokee ajoi viidenneksi Ypres Rallin asfalteilla

Joonas Tokee taisteli neljänneksi Azoreilla

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli