Road Racing 11.08.2017

Toistamiseen sairaslomalle joutunut RR-lupaus: ”Loukkaantumiset eivät ole vaikuttaneet ajamiseen”

Peetu Paavilainen. Kuva: Nita Korhonen

Ajo Motorsport Academyn kasvatti ja Red Bull Rookies -sarjassa tällä kaudella debytoiva 15-vuotias Peetu Paavilainen on joutunut tällä kaudella toteamaan moottoriurheilun nurjan puolen. Juuri kun nuorukainen toipui lonkan murtumasta, hän joutui liikenneonnettomuuteen. Kausi on nyt jo toistamiseen katkolla.

Kausi 2017 on ollut erittäin haastava yhdelle Suomen lupaavimmista ratamoottoripyöräkuskeista. Red Bull Rookies Cupin kuljettaja 15-vuotias Peetu Paavilainen loukkaantui maaliskuussa Espanjan Aragonissa European Talent Cupin testeissä ja mursi lonkkansa. Hän joutui laittamaan ajohanskat naulaan lähes kolmen kuukauden ajaksi.

Paluu pyörän selkään onnistui kuitenkin pitkän tauon jälkeen hienosti. Nuorukainen sijoittui heti kauden ensimmäisessä kilpailussaan CEV European Talent Cupin osakilpailussa Barcelonassa neljänneksi. Kovatasoisen Red Bull Rookies Cupin Come Back -kisassaan Paavilainen ajoi pisteille ylittäen maaliviivan sijalla 12.

– Paluu radoille oli Red Bull Rookies Cupissa vähän hankalaa, kun en ollut koskaan ajanut koko pyörällä, mutta kuitenkin pääsi siihen mukaan nopeasti ja se tuntui ihan hyvältä, Paavilainen kertaa tuntemuksiaan kisoista, joihin hän joutui ilman minkäänlaista testikokemusta.

Peetu Paavilainen kisaa debyyttikauttaan Red Bull Rookies Cupissa. Kuva: Red Bull Rookies Cup

Juuri kun Paavilainen oli kunnolla toipunut ja saanut taas kisarytmistä kiinni, hän joutui liikenneonnettomuuteen, jonka seurauksena hänen nilkkansa murtui. Nuorukainen joutui jättämään väliin Brnon ja Red Bull Ringin kilpailut sekä kotimaan koitokset.

– Jos kaikki menee toipumisen suhteen hyvin, niin saan kipsin pois jalasta 5. syyskuuta ja 6.9. on lähtö Red Bull Rookies Cupin kilpailuun Misanoon.

– Hankala kausi on tietty ollut. On ollut tosi isoja steppejä ja tosi kiire ollut koko ajan. Ihan hyvin kuitenkin kaiken kaikkiaan mennyt.

Uudesta loukkaantumisesta huolimatta Paavilainen katsoo tulevaan positiivisesti. Hänen päätavoitteenaan on saada ensi kaudella jatkaa Red Bull Rookies Cupissa.

– Vaikka loukkaantumisia on tullut nyt paljon, niin ei ne juurikaan ajoon ole onneksi vaikuttanut, ei sitä ajaessa tule ajatelleeksi. Hankalinta on tietysti se, kun kilpailurytmiin pitää päästä heti kylmiltään ja testit jäävät lähes kaikki väliin. Sitten voi tulla prässätessä virheitä, kun rutiini puuttuu.

15-vuotias lupaus kuuluu niihin, joiden nimeä väläytellään puhuttaessa suomalaiskuskeista, jotka asettuisivat viivalle Suomen isännöidessä MotoGP-kilpailua KymiRing-radalla.

– Tosi innolla odotan, että KymiRingille saadaan kisoja ja pääsisin itse ajamaan sinne. Tosi hienoa, että saadaan tällainen kunnon rata Suomeen, Paavilainen iloitsee.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Paavilainen sivussa viisi viikkoa

Paavilainen Come Back -kisassaan pisteille Assenissa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing