Rata-ajo 05.11.2018

TM Motorsport etsii ratakuljettajaa Euroopan tai Aasian ratasarjoihin kilpailukaudelle 2019

Vasemmalla Juuso Puhakka, oikealla Mikko Eskelinen ja keskellä Kari Puhakka juhlistivat syyskuussa voittoa Kiinan Shanghaissa. Kuva: Jani Kekoni

Kuluneella kilpailukaudella kirkkonummelainen Juuso Puhakka on erinomaisesti näyttänyt osaamistaan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa, jonka marraskuun puolivälin finaaleihin hän ja hänen jyväskyläläinen tiimikaveri Mikko Eskelinen starttaavat jaetussa PRO-AM-luokan sarjajohdossa.

Puhakan tie 620-hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO -kilpurin rattiin vei vuosi sitten Espanjassa ajetun testipäivän kautta. Nyt suomalainen GTM Motorsport ja saksalainen Leipert Motorsport tarjoavat samaisen tilaisuuden seuraavalle menestystä janoavalle suomalaiselle kuljettajalle.

– Vuosi sitten järjestimme ensimmäistä kertaa ns. Shoot Out -tilaisuuden, josta kuljettajaksi valikoitui kansainvälistä autourheilu-uraa rakentava Juuso Puhakka, kertoo Mikko Eskelinen.

– Sen jälkeen hän onkin saavuttanut yhdeksän kymmenestä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan palkintokorokkeesta ja bonuksena hänelle avautui mahdollisuus käydä näyttämässä taitojaan myös Kiinan ratasarjassa, josta kolmessa osakilpailussa tuloksena oli kolme voittoa. Nyt marraskuun puolivälissä Italian Vallelungassa hänellä on mahdollisuus tehdä sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa, eli Puhakalle Shoot Out -tilaisuutemme oli tärkeä ponnahduslauta kansainvälisen rata-autoilun kuumaan kärkeen.

– Nyt kun Juuson pöydällä on useita sopimustarjouksia tulevalle vuodelle, on aika järjestää seuraava ns. Shoot Out -tilaisuus ja katsoa löytyisikö sieltä lahjakas suomalainen ratakuski näyttämään osaamistaan joko Euroopan tai Aasian mestaruussarjoihin. Eli joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Etelä-Espanjan Almerian 5,2 kilometrin mittaisella radalla GTM Motorsport ja Leipert Motorsport järjestävät testipäivän, jossa uraansa rakentavat nuoret kuljettajat pääsevät testaamaan joko 620-hevosvoimaista Lamborghini Huracan Super Trofeo EVOa tai 510-hevosvoimaista Mercedes AMG GT4 -autoa ja sitä kautta suunnittelemaan kansainvälistä kilpailuohjelmaa, Eskelinen jatkaa.

Eskelinen tietää mistä puhuu, koska hän on erinomaisesti viihtynyt, sekä myös kehittynyt, saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajana niin Lamborghini Super Trofeo Euroopan kuin Aasian mestaruussarjoissa, jossa hän vuonna 2015 saavutti EM-hopeaa ja MM-pronssia sekä vuonna 2017 Aasian mestaruussarjan hopeaa. Myös Puhakka kokee valtavasti kehittyneensä kuluneen kilpailukauden aikana.

– Ennen GT-auton rattiin siirtymistä olin ajanut niin Kartingissa kuin Formula 4 -sarjoissa. Siitä oli suhteellisen helppo hypätä ns. koppiauton kytiin ja tulokset kertovat puolestaan; Alkukautena saavutimme pronssi- ja hopeasijoja, kun taas loppukautta kohdin olemme neljä kertaa juhlineet voittoa. Tämä on pitkälti Leipert Motorsportin ansiosta, koska nimenomaisesti heidän tarkoituksenaan on kehittää kuljettajiaan. Kuluvalla kilpailukaudella meillä on kilpailuinsinöörinä ollut todellinen huippuammattilainen, jonka alaisuudessa olemme pystyneet parantamaan suoritustasoamme. Olen erittäin tyytyväinen Leipert Motorsportin toimintaan ja saanut näyttää osaamistani, jonka myötä olen valmis ottamaan seuraavan askeleen kansainvälisellä autourheilu-urallani. Lämpimästi suosittelen osallistumaan ns. Shoot Out -tilaisuuteen, koska vuosi sitten se oli minulle autourheilu-uraani kovasti kehittänyt asia, Puhakka kertoo.

Lisätietoja Almerian testipäivästä saa Mikko Eskeliseltä: 0400 643 038, mikko@gtm.fi.

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo