Ralli 05.10.2018

Tiukat taistelut mestaruuksista värittävät F-rallisarjan finaalia Mynämäellä

Juha Paavilainen. Kuva: Asko Saarinen

F-rallisarjan kauden 2018 päätösosakilpailu ajetaan lauantaina 6.10.2018. Finaalirallin mvalkama.fi XLII Rantarallin järjestää Naantalin Seudun UA ja rallin kilpailukeskus sijaitsee Mynämäen lukiolla (Keskuskatu 23, Mynämäki).

Vain nelivetoisten nuottiluokan mestaruus on ratkennut ennen päätöskisaa. Kaikissa muissa luokissa on tiukkaa vääntöä mestaruudesta.

Yleisen klassikossa Juha Paavilainen (BMW M3) voitti kolme ensimmäistä osakilpailua ja hänellä oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo viimeistä edellisessä osakilpailussa Kiteellä. Paavilainen joutui kuitenkin keskeyttämään teknisiin murheisiin ja kun Tuomas Kamila (Opel Astra) nousi värikkäiden vaiheiden jälkeen voittoon, on mestaruus lähinnä näiden kahden herran välinen. Teemu Kuusisella (Toyota Starlet) oli mahdollisuus nousta sarjaykköseksi Kiteellä, mutta ulosajo keskeytti matkan toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Kuusinen omaa vielä mahdollisuuden mestaruuteen, kuten myös pienen pieni oljenkorsi mestaruuteen on Krister Sjölundilla (Toyota Starlet).

Kaksivetoisten nuottiluokassa on muodostunut kahden miehen show mestaruudesta. Kosti Katajamäen paluu sarjaympyröihin on sujunut hienosti ja BMW M3 -pilotti johtaa ennen päätöskilpailua kahdella pisteellä Markus Hellströmiä (Volvo 240). Kumpikin heistä on voittanut yhden osakilpailun. Hellströmin pitää sijoittua vähintään yleiskilpailun kakkoseksi ja voittaa Katajamäki noustakseen mestariksi. Joka tapauksessa toinen mainituista herroista on mestari 2018. Pronssimitalissa parhaiten on kiinni Reijo Mattila (VW Golf), mutta neljä muuta kumppania vaanii tilaisuuttaan.

Juha Koljonen varmisti nelivetoisten nuottiluokan mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa. Riihimäkeläinen Subaru Impreza -pilotti lähtee päätöskilpailuun hakemaan neljättä voittoaan ja saa vastaansa Jämsän voittajan Arto Juolahden (Mitsubishi Lancer). Jos Risto Hurskainen (Subaru) saapuu maaliin, ottaa hän hopean, muussa tapauksessa kakkossijan vie nyt peruuttamaan joutunut Reijo Heikkilä.

Kosti Katajamäki. Kuva: Asko Saarinen

Senioreissa mestaruudesta taistelee Kari Kytölä (BMW M3) ja Marko Mansikkamäki (Starlet). Kytölälle mestaruus olisi jo kuudes, kun taas Mansikkamäki hakee vasta ensimmäistä. Jos Kytölä on päätöskisassa yleiskilpailun kakkonen, on hän mestari, vaikka Mansikkamäki voittaisi. Mansikkamäki on puolestaan mestari, jos hän voittaa ja Kytölä on yleiskilpailun kolmas tai sitä huonommin. Pronssimitalista taistelevat Seppo Korhonen (Civic), Kai Mäkelä (Corolla GT) ja Markku Tuoriniemi (BMW M3).

Vain piste on eroa juniorien kärkikaksikolla ennen finaalia. Juha-Mikael Hannula (BMW M3) nousi sarjan kärkeen edellisessä osakilpailussa ohi siihen asti johtaneen Ari-Pekka Koiviston (Starlet). Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että kumpi heistä on maalissa paremmin sijoittuneena vie mestaruuden. Kuitenkin heidän pitää sijoittua vähintään neljän parhaan joukkoon yleiskilpailussa saadakseen lisää pisteitä. Pisteet ovat tärkeitä, sillä jos he eivät saa lisäpisteitä tulee Toni Velling takaa ja voittaessaan päätöskilpailun, hän nousee mestariksi.

Edellä mainittujen Cup-mestaruuksien lisäksi kamppaillaan Original- ja Tulokas-mestaruudesta. Teemu Kuusinen on vahvoilla voittamaan Original-mestaruuden ja Tulokkaiden mestaruudesta on vahvimmin kiinni Pasi Mäkinen ja Toni Luukko.

Naantalin Seudun UA on järjestänyt omat rallinsa jo pitkään Mynämäellä. Mynämäki tarjoaa kilpailukeskukselle mukavat puitteet ja rallin reitti on lähempänä kilpailukeskusta. Kilpailutoimisto avataan lauantaina klo 7 kilpailukeskuksessa ja turvallisuustarkastus alkaa klo 8 Kasitien Katsastuksessa (Kivistöntie 5, Mynämäki).

Varsinainen kilpailu alkaa klo 10.01 kilpailukeskusta ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan jo ennen klo 15.30.

Ralli-info:

Kilpailukeskus, lähtö ja maali on jo perinteeksi muodostunut Mynämäki. Kilpailukeskus on Mynämäen lukiolla.

Reitin kokonaispituus on n.169 km sisältäen kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 64 km.

Kilpailupäivä: Lauantai 6.10.2018

Reitti: Kuusi erikoiskoetta, n.64 km, kokonaisreitti 169 km

Kilpailukeskus: Mynämäen lukio, Keskuskatu 23, Mynämäki

Kilpailu alkaa: klo 10:01

Tauko: n. klo 13:07

Maali: n. klo 15:28

Rallipakettien myyntipaikat:

Rallipaketit tulevat myyntiin klo 8.

Rallipaketti maksaa 15 euroa ja se sisältää yhden henkilön pääsyn kaikille erikoiskokeille.

– Shell, Laitila, Eurantie 1, 23800 LAITILA

– Jussin Grilli, Mynämäki, Lepistöntie 2 A, 23100 Mynämäki

– Lemun Portti, Lemu, Kustavintie 1167, 21230 Masku

– Neste Vesilaitoksentie, Raisio, Vesilaitoksentie 2, 21200 Raisio

Tulospalvelu: MUT Palvelu Oy

Lisätietoja

Rantaralli: facebook ja nasu.fi

F-rallisarja: f-rallisarja.fi ja facebook

Teksti: Jorma Mikkola

 

 

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli