Trial 20.05.2016

TIMO MYÖHÄSEN KANSAINVÄLISET KISAT JATKUVAT

Myöhänen Brealin varikolla juuri lähdössä tutustumaan jaksoihin.

Tänä viikonloppuna Timo Myöhäsellä on ohjelmassa Ranskan EM Trial -osakilpailu. Kisa ajetaan pienessä Brealin kylässä 400 kilometriä Pariisista lounaaseen.

Viikonlopun aikana ajetaan totuttuun tapaan kaksi erillistä osakilpailua. Toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina. Kisaviikonloppu on kauden toinen EM-viikonloppu.

Myöhäsella oli melko kiireinen viikko. Viime lauantain Tervakoskella ajetun SM-osakilpailun jälkeen hänen piti vielä piipahtaa Espanjassa kalustoasioilla. Nyt alla pitäisi olla tehtaan jäljiltä viimeiset viilaukset ja säädöt saanut kisapyörä.

Ensivaikutelmat kisajaksoista ovat hyvät. Luvassa on vaativia jaksoja, joissa ei näyttävissä ja väliin jopa huimapäisissä esteissä olla paljoa säästelty. Jos jaksot ovat vaativia kuskeille on niissä kyllä näyttävyytä katsojille.

Tervakosken kisan alla harjoituksissa tullut pieni reisivamma on parantunut kohtalaisen hyvin, eikä sen pitäisi haitata kisasuoritusta. Suurin haitta kisaviikonlopulla on Ranskassa tuon  maakunnan alueella vallitseva polttoineen jakelun lakko. Itse kisapyöräänn sillä ei ole vaikutusta, mutta muun kuljetuskaluston kanssa on hiukan vaikeusastetta.

– Mukava päästä taas ajamaan isoa ja vaativaa paikkaa. Kisassa on taas täysi lähtölista ja varmaan pitää kaiken osua nappiin, jos mielii olla hyvillä pisteillä illalla. Pikkuisen tietty painaa kropassa tämä matkustaminen ristiin rastiin Eurooppaa. Mutta minkäpä tuolle mahtaa, että kisakalenteri määrää kisat näin lähekkäin, jutteli Myöhänen perjantaina varikolla ja viittasi edellisen viikon SM -kisaan.

– Toisaalta noinhan tämän vaan on mentävä. Suurempi hankaluus on tälläkin kaudella, että niin monta SM-kisaa ja isoa arvokisaa menee pahasti päällekkäin ja siten joko Suomen kisoista tai sitten MM-kisoista on jätettävä hyviä turneita ajamatta. Näihin EM-kisoihin päällekkäisyydet ei vaikuta pahimmalla mahdollisella tavalla, jatkoi Myöhänen.


Teksti Jukka Myöhänen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial