Trial 02.04.2016

Timo Myöhäsen kansainvälinen trialkilpailukausi alkaa sunnuntaina Italiassa

Timo Myöhänen Pietramuratan varikolla Vertigo mekaanikkojen, Francesco Moretin (toinen Vertigo kuski) ja reppurinsa Harri Oittisen kanssa. Kuva: Joa Hindren

Pietramuratan kaupungissa hiukan Gardajärveltä pohjoiseen jylhissä Dolomiittimaisemissa ajetaan tänä viikonloppuna kauden ensimmäinen trialin EM-osakilpailu. Suomesta kisaamassa ovat Timo Myöhänen sekä  veteraaniluokassa Sami Kymäläinen ja Staffan Floessell.

Myöhänen on  tänäkin vuonna ainoa suomalainen trial-kuljettaja EM-sarjan kuninkuusluokassa. Kisaan on ilmoittautunut poikkeuksellisen suuri osanottajamäärä kaikkiin kilpailuluokkiin. Myös Champpion-luokkaan, jossa Myöhänen kilpailee, joten EM-pisteet eivät ole helposti saavutettavissa.

Italiassa on ollut kuivaa ja näin ollen jaksot on laadittu melko vaativiksi. Kun Pietramuratan kilpailualue on vielä kohtalaisen uusi ja siten maasta nousee paljon suoritusta häiritseviä kiviä, saavat kilpailijat olla tarkkana.

Myöhänen starttaa kisaan ensi kertaa uuden kaluston kanssa. Hän siirtyi tälle kaudelle kisaamaan uudelle Vertigo-merkille ja ajaa EM- ja MM-sarjan tehtaan tuella.

Takanaan Myöhäsellä on hyvin onnistunut talvi. Hän on oleskellut koko talven Espanjassa lähellä tehdasta ja voinut harjoitella täyspainoisesti ja tehokkaasti.

– Kyllä syyhyää jo päästä taas tositoimiin. Talvi on ollut kovaa ja määrätietoista harjoittelua, joten nyt on hyvä mitata missä ollaan verrattuna kilpakumppaneihin. Kalusto on kunnossa ja motivaationi on korkealla, eli huomenna sitten nähdään miten käy Myöhänen viestitti varikolta.

Tietoa kisasta

Teksti: Timo Myöhäsen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta