Trial 08.10.2018

Timo Myöhäselle seitsemäs trialin Suomen mestaruus

Seitsemän kullan mies - Timo Myöhänen. Kuva: Timo Myöhäsen Tiedotus

Timo Myöhänen nappasi Kirkkonummella lauantaina trial-kauden 2018 päätteeksi seitsemännen Suomen mestaruutensa. Sunnuntain joukkuekilpailussa mestareiksi kruunattiin MP-taito kuljettajinaan Leevi Lindqvist, Henry Vierimaa ja Sami Kymäläinen.

– Seitsemäs mestaruus maistuu totta kai hyvälle, toteaa lajin ehdoton ykkösnimi Timo Myöhänen kauden päätteeksi.

– Laadukkaalla perustekemisellä sen kuitenkin sain tehtyä. Vaatiihan tuo SM-sarjan ajaminen kuitenkin aina kovasti töitä, että pysyy kunto ja vire hyvänä, joten tyytyväinen voi taas olla kauden suorituksiin.

Kaikenkaikkiaan kausi oli Myöhäselle hyvä.

– Nautin ajamisesta ja kisat oli tosi hyviä. Onnistuinkin ekaa kertaa voittamaan kaikki kotimaan kilpailut tällä kaudella.

Entä riittääkö miehellä nälkää tavoitella lisää mestaruuksia myös jatkossa?

– Ensi kaudella on tarkotus ajaa samaan malliin kuin nytkin. En kuitenkaan ota mitään ylimääräisiä paineita titteleistä, Myöhänen toteaa.

SM-hopeamitalin kaulaansa sai MP-taidon Leevi Lindqvist ja SM-pronssille itsensä ajoi JSMK:n Jere Karjalainen.

Timo Myöhänen. Kuva: Bengt Karlsson

MP-taito Suomen mestariksi joukkuekilpailussa

Huhtikuussa alkanut trialin arvokilpailuiden sarja päättyi sunnuntaina MP-taidon hienosti järjestämään SM-joukkuetrialiin. Samalla MP-taito kuittasi kotiyleisön riemuksi Suomen mestaruudella joukkueella Leevi Lindqvist, Henry Vierimaa ja Sami Kymäläinen. Joukkueenjohtaja  toimiJanne Lindqvist.

Kisan aluksi Jämsä tarjosi tiukkaa vastusta, mutta päivän edetessä mptaitolaisten osaaminen johti todella ylivoimaiseen voittoon. Joukkueessa oli kaksi nuorta taituria Lindqvist ja Vierimaa ja pitkää kokemusta toi Kymäläinen. Joukkueen johtaja Leevin isä Janne Lindqvist  on itse pitkän linjan trialisti. Tarkkaan ottaen Leevi on jo kolmannen polven trialisti, isoisä Heikki oli SM-tason kisaaja ja myöhemmin jopa kansainvälisessä liitossa toiminut harrastaja.

MP-taitolaiset keskellä, voittopytty joukkueen konkarin Sami Kymäläisen hallussa. Kuva: P.T. Rapakivi

Jämsän joukkueessa oli niinikään nuoruuden ja kokemuksen yhdistelmää. Toiseksi ajaneet Karjalaisen veljekset Jere ja Janne edustivat nuoruutta ja  konkari Tomi Luhtasuo pitkää kokemusta. Joukkueenjohtaja Mikko Mäkelä on myös lajin pitkäaikaisia vaikuttajia.

Pronssille ylsi MP-taidon kakkosjoukkue joukkueella Mika Oksanen, Mikko von Plato ja Lari Rantanen. 52-vuotias Oksanen oli erittäin tyytyväinen kisan jälkeen:

– Leimasin vain yhden jakson tuon kympin, mutta muuten tämä oli ihan mukavaa, katsotaan miltä huomenna tuntuu, voi olla vähän toinen tuntu, mutta hauskaa oli.

Lauantain tulokset

Sunnuntain joukkukilpailun tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv / P.T. Rapakivi

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial