Trial 22.05.2016

Timo Myöhäsellä tuskainen päivä sunnuntaina Ranskan EM-Trialissa

TImo Myöhänen. Kuva: phototrial.it

Timo Myöhäsen eilisen loistokas ajo ei saanut jatkoa tänään sunnuntaina, toisena kilpailupäivänä. Lopputuloksissa Myöhänen putosi sunnuntain kisassa kahdeksanneksi.

Päivän jaksot olivat samat kuin lauantaina, mutta erona oli, että sunnuntaina ajettiin vesisateessa ja siten jaksot muuttuivat miltei ajokelvottomiksi. Myöhäselläkin virhepisteiden määrä yli nelinkertaistui.

– Välillä tuntui, että on työvoitto edes päästä maaliin saakka, jutteli Myöhänen kisan jälkeen.

Muutenkin päivään mahtui monenlaista, mikä ei ihan helpottanut hyvän ajovireen ylläpitämistä. Kuitenkin kahdeksas sija maistui pienen pettymyksen jälkeen Myöhäselle, kun muistaa, että kauden ensimmäisen kisan sijoitus Italiassa oli 13. Eilisen neljännen-  ja tämänpäiväisen kahdeksannen sijan ansiosta kokonaispisteissä Myöhänen nousi sarjataulukossa useita sijoja ylöspäin.

– Oli kova päivä. Ajo repsahti heti aamulla ja vitosia alkoi tulla luvattoman paljon. Jaksot oli pahuksen liukkaita, mutta samathan ne oli kaikille. Eli ei liukkaus riitä selittämään kaikkia pisteitä, kyllä se oli myös kuskista ja kuskin tekemisistä kiinni, kertoi Myöhänen litimärkänä kisan juuri päätyttyä.

– Nyt sitten on viikonlopun kurjin homma edessä; märän varikon purku ja pakkaaminen, sen kun voisi delegoida jollekin, naureskeli Myöhänen vielä lopuksi. 

Pitkään ei taaskaan tarvitse Myöhäsen olla ilman kisaliivejä. Ensi viikonloppuna hänellä on ohjelmassa kaksipäiväinen kisa Jyväskylän Laajavuoressa, missä ajetaan toinen ja kolmas SM- osakilpailu.

Teksti Jukka Myöhänen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial