Trial 10.06.2017

Timo Myöhänen ylivoimainen Kirkkonummen SM-trialissa

Timo Myöhänen. Kuva: T.K. Kivinen

Trial-moottoripyöräilyn toinen SM-osakilpailu ajettiin tänään Kirkkonummen Vuohimäessä loistavassa säässä ja mukavan yleisöjoukon edessä. Voittoon MP-Taidon isännöimässä kilpailussa ajoi viisinkertainen Suomen mestari Timo Myöhänen.

Vaikka jaksot (2×12+1) olivat etenkin Eliitti-luokassa ehkä hieman vaikealla skaalalla, niin kisan jälkeen näkyi vain tyytyväisiä ilmeitä. Tampereen Timo Myöhänen hallitsi jaksot parhaiten. Myöhäsen kierroksiin (14 ja 6 virhepistettä) pystyi hieman vastaamaan vain MP-taidon nuori Leevi Lindqvist ensimmäisellä palkintopallisijoituksellaan.

Lindqvist paransi toiselle kierrokselle peräti 27 pistettä ja sen tulos oli sama kuin Myöhäsen ensimmäinen. Kolmanneksi sijoittui Jyväskylän Jussi Haapanen, jolla oli sekä hyviä että vähemmän hyviä muistoja Vuohimäestä. Haapasella jo heti ensimmäinen niin sanottu extrajakso tuotti vaikeuksia ja moottoripyörän vaihdelaatikko sai hieman kipeää. Toinen yritys taas tuotti katkenneet ketjut. Jere Karjalainen oli neljäs, MP-taidon Henkka Vierimaa viides, MP-taidon Sami Kymäläinen kuudes ja selkävaivaisena ajanut Mika Kivelä seitsemäs. Kivelän reppurille Repa Kivelälle sattui nollavauhdin siirtymällä kuperkeikka, josta seurasi Jorvin keikka.

Eliitin ”palkintopalli” vas. Leevi Lindqvist, Timo Myöhänen ja Jussi Haapanen. Kuva: T.K.Kivinen

MP-taidon Niko Nurmio voittoon A-luokassa

Niko Nurmio osoitti jo SM-kauden ensimmäisessä kisassa  taitonsa. Sama jatkui nyt Vuohimäessä ja hän otti ylivoimaisen voitto. Viime vuoden ykkönen Jämsän Mikko Mäkelä oli kakkosena ja MP-taidon Lari Rantanen kolmas. Seuraavilla sijoilla olivat Tampereen Leevi  Seppälä ja MP-taidon Jussi  Seppänen.

B-luokassa ”vanhuus” ja nuoruus veivät

Kansainvälisissä kisoissa +40-luokassa ajava Tervakosken Ilkka Oittinen voitti B-luokan ja toiseksi sijoittui MP-taidon nuori Mikko von Plato. Pienen tauon jälkeen kisatouhuihin palannut Tomi Männikkö oli kolmas ja MP-taidon puuhamiehiin lukeutuva Antti Sirkiä neljäs.

+40-luokassa

Tampereen Tommi Kallio oli ykkönen +40-luokassa, Tervakosken Ari Kyöstilä oli kakkonen ja Mikkelin Marko Itäkunnas kolmas.

SuperCup 12-vuotiaan Arttu Sämpin  juhlaa

MP-taidon Arttu Sämpi tiedetään kovana harjoittelijana sekä pyörä-trialilla että moottoripyörällä. Se tuotti tänään hienon lopputuloksen. Nuorukainen otti niukan voiton ennen Tampereen Olli Niemistä ja  SuperCupin ensimmäisen osakilpailun voittanutta Kauko Kuusista. SuperCup  tuntuu houkutelleen uusia lajin harrastajia mukaan, nytkin ainakin pari uutta kaveria osallistui MP-taidon tallista.

Teksti: T.K.Kivinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial