Trial 06.07.2018

Timo Myöhänen voittoon X-Trialin SM-kilpailuissa

Timo Myöhänen taituroi X-Trialin suomenmestaruuteen. Kuva: Sari Kiuru

Eilen Vantaan Vauhtikeskuksella kisailtiin SM-viikon merkeissä niin SuperEnduron kuin X-Trialin merkeissä. Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen ajoi neljän hengen finaalissa X-Trialin suomenmestaruuteen.

X-trialin SM-kilpailu ajettiin melko kosteissa merkeissä, kun etenkin finaalin ajan satoi melkein koko ajan. Karsintaerien yhdeksästä kilpailijasta kuusi selviytyi välieriin, joista puolestaan neljä parasta nostettiin finaaliin. Finaalissa suomenmestaruudesta taistelivat Timo Myöhänen, Jussi Haapanen, Henry Vierimaa ja Jere Karjalainen.

Sekä SuperEnduron että X-Trialin voittajakolmikko pääsi tuulettamaan palkintokorokkeelle. Kuva: Sari Kiuru

Nelikosta Myöhänen taituroi Vantaalle rakennetulla radalla parhaiten ja pääsi juhlimaan voittoa palkintokorokkeella. Toiseksi ajoi viime vuoden mestari Jussi Haapanen ja kolmanneksi Henry Vierimaa.

SM-tason trialin lisäksi Vauhtikeskuksessa nähtiin myös juniorikuljettajien menoa, kun seitsemän trialin junioriajajaa ajoi näytösajoa varsinaisten kilpailujen välissä. Yleisöstä oli mahdollisuus bongata tuttuja naamoja, kun entinen jalkapalloilija Sami Hyypiä sekä legendaarinen jääkiekkoilija Teemu Selänne tulivat Vantaalle katsastamaan SM-viikon moottoriurheilutarjontaa.

Myös Sami Hyypiä ja Teemu Selänne nähtiin X-Trial-yleisön joukossa. Kuva: Sari Kiuru

X-Trialin SM oli osa Vantaan SM-viikon ohjelmaa. SM-viikko jatkuu vielä sunnuntaihin, ja moottoriurheilun osalta tarjolla on vielä driftingin SM-osakilpailu Malmin lentokentällä perjantaina.

Kaikki kilpailuerät nähtävissä LiveTrialian Facebook-sivuilta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

X-Trialin voittoa puolustava Jussi Haapanen ”Palo ajamiseen on niin kova”

SM-viikko luo erityisen tunnelman myös urheilijoille

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial