Speedway 13.08.2016

Timo Lahti uusi mestaruuden

 Timo Lahti ja Juha Hautamäki ottavat toisistaan mittaa kilpailun avauserässä. Kuva Tomi Nevanperä.

Speedwayn Suomenmestaruus ratkaistiin tänään Hyvinkään Vauhtipuiston speedwayovaalilla raskaiden sadepilvien leijuessa kisa-areenan yllä. Kilpailuun ilmoittautui 22 kuljettajaa, joten ennen varsinaista kilpailua piti ajaa kolme karsintaerää, jotta kaikki finaalikilpailun osallistujat saatiin selville. Karsinnasta kilpailuun tiensä selvittivät Haapajärven veljekset Antti ja Niilo Vuolas, Henri Ahlbom sekä Tomi Reima.

Kilpailussa nähtiin hienoa speedwayta, mutta harmittavasti kisa sai märän säväyksen, kun juurin ennen erää 17 alkoi satamaan vettä. Noin tunnin tauon ja kovan työn myötä rata saatiin hyvään kuntoon ja kilpailua päästiin jatkamaan hyvissä oloissa.

Lopulta siis kilpailua päästiin jatkamaan ja tasaisista sekä tasokkaista alkueristä eniten pisteitä ajoi suurin suosikki Timo Lahti, joka keräsi neljän erävoiton ja yhden kolmossijan turvin 13 pistettä. Toisena suoraan finaaliin tiensä selvitti tuore U-21 mestari Jooa Partanen, joka keräsi kolmen erävoiton ja yhden kakkos- ja kolmossijan myötä 12 pistettä.

Semifinaaliin selvisivät 12 pistettä keränneet Varkauden Jesse Mustonen, Seinäjoen kokenut kaksikko Juha Hautamäki ja Kauko Nieminen sekä 10 pisteellä Porin Moottorikerhoa edustava Mika Loppi.

Semifinaalin startissa Mustonen oli terävin mutta jo ensimmäisen kierroksen puolivälissä Kauko Nieminen tuli tyylikkäästi ohi ja ajoi erävoittoon ja finaaliin. Mustonen piti kakkossijansa ja saalisti viimeisen paikan finaaliin. Juha Hautamäki ei kovasta yrityksestä huolimatta pystynyt Mustosta ohittamaan ja jäi ensimmäisenä ulos finaalista. Mika Loppi saavutti ruutulipun viimeisenä.

Finaalissa sisäradalta startannut Timo Lahti otti ohjat käsiinsä heti ensi metreistä ja ajoi finaalin voittoon ja uusi näin viime vuotisen SM-kultansa. Kaikkiaan mestaruus oli tämän hetken ykköskuskimme kolmas. Kauko Nieminen ajoi hienon finaalin, tuloksena SM-hopea. Nuori tähti Jooa Partanen saavutti ruutulipun kolmantena ja Jesse Mustonen jätettiin neljänneksi.

– Tosi hieno fiilis, kun mestaruus tuli, tottakai. Mulla oli kaksi starttia kolmannelta lähtöpaikalta, joka oli aika hankala ja niistä toisen mokasin ja jäin erässä kolmanneksi. Siitä tulikin sitten vähän painetta, kun 16 erän jälkeen alkoi tulla vettä ja hetken oli epävarmaa, pystyykö kisaa jatkamaan. Onneksi sade taukosi ja äijät teki hienon työn radan kanssa ja viimeiset neljä erää oli hyvää speedwayta, toteaa mestari Lahti.

– Finaalissa kun pääsin startista kärkeen niin ajoin varmasti sisälinjaa. Oli aika helpottunut olo, kun pääsin takasuoralle kärjessä. Mietin, että nyt tämä on tässä ja niinhän se sitten olikin, jatkaa Lahti.

– Alku oli vähän tahmea. Oli vaikea saada startit onnistumaan. Pieniä muutoksia tehtiin mopoon niin alkoi sujumaan paremmin. Finaalissa Timo oli parempi. Se on ajanut hienon kauden ja ansaitsi kyllä mestaruuden, toteaa puolestaan hopeamitalisti Kauko Nieminen.

– Loisto kisa. Vähä meinasi sade päästä yllättämään mutta lopulta rata saatiin priimakuntoon. Finaaliin sain hyvän starttipaikan, mutta Timo ja Kake oli parempia. Mutta olen erittäin tyytyväinen pronssimitaliin, totesi puolestaan Jooa Partanen.

 

Tulokset:

1. Timo Lahti Rospiggarna SK 13+3

2. Kauko Nieminen SsMK 12+3+2

3. Jooa Partanen SeMK 12+1

4. Jesse Mustonen VRT 12+2+0

5. Juha Hautamäki PMK 12+1

6. Mika Loppi PMK 10+0

7. Teemu Lahti KMMK 9

8. Henri Ahlbom SeMK 7

9. Jari Mäkinen HyMK 7

10. Jiri Nieminen SsMK 6

11. Tomi Reima MäntsMK 5

12. Marko Suojanen PMK 5

13. Niklas Säyriö VRT 4

14. Antti Vuolas HjMK 3

15. Aarni Heikkilä HyMK 2

16. Niilo Vuolas HjMK 1

Teksti Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway