Speedway 30.07.2017

Timo Lahti Suomen mestari

Timo Lahti matkalla mestariksi illan finaalissa. Takana tulevat hopeaa ajanut Jooa Partanen ja neljänneksi tullut Jesse Mustonen. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn henkilökohtainen SM-finaali ajettiin lauantaina Seinäjoen Routakalliolla. Mestaruutta tavoitteli 16 kivenkovaa kuljettajaa, ja hallitseva mestari Timo Lahti lähti kilpailuun jälleen ennakkosuosikkina. Myös haastajia löytyi.

20 ajetun alkuerän jälkeen kaksi parasta pistemiestä jatkoivat suoraan finaaliin, ja sijoille 3.-6. sijoittuneet hakivat kahta viimeistä finaalipaikkaa semifinaalista.

Alkuerissä parasta vauhtia pitikin juuri Lahti, voittaen kaikki ajamansa viisi alkuerää. Toisen suoran finaalipaikan nappasi itselleen Jooa Partanen 12 pisteellään. Jesse Mustonen, Jari Mäkinen, Teemu Lahti ja Henri Ahlbom miehittivät semifinaalipaikat. Mustonen, Teemu Lahti ja Mäkinen päätyivät kaikki alkuerissä 12 pisteeseen, Ahlbomin saadessa kasaan kahdeksan pistettä.

Semifinaalissa Mustonen ja Lahti irtosivat parhaiten viivalta, jatkaen samalla finaaliin asti. Mäkinen oli semifinaalin kolmas ja koko kilpailun viides. Ahlbom jätettiin semifinaalissa viimeiseksi ja kilpailun kuudenneksi.

Illan finaalissa Timo Lahti oli omaa luokkaansa johtaen erää startista. Partanen seurasi toisena, Mustosen ja Teemu Lahden käydessä kamppailua viimeisestä mitalisijoituksesta. Lopulta Mustonen ja Teemu Lahti kolaroivat ja erä jouduttiin keskeyttämään. Erän tulokset jäivät kuitenkin voimaan, näin ollen Timo Lahti pääsi juhlimaan kolmatta peräkkäistä SM-kultaa. Partanen ajoi hopealle, ja finaalissa kaatunut Teemu Lahti pronssille. Mustonen hylättiin Lahden kaatumisen aiheuttajana, joten varkautelainen oli kilpailun neljäs.

Tulokset:

1. Timo Lahti, Ruotsi 15+3

2. Jooa Partanen, PMK 12+2

3. Teemu Lahti, KMMK 12+2+1

4. Jesse Mustonen, VRT 12+3+d

5. Jari Mäkinen, HyMK 12+1

6. Henri Ahlbom, SeMK 8+0

7. Niklas Säyriö, VRT 8

8. Niko Siltaniemi, HjMK 8

9. Arttu Pentinmäki, SeMK 8

10. Antti Vuolas, HjMK 7

11. Niilo Vuolas, HjMK 5

12. Toni Hyyryläinen, HyMK 4

13. Tero Aarnio, KMMK 3

14. Janne Nyman, HyMK 3

15. Timi Salonen, HyMK 0

16. Jere Lehtonen, PMK 0

Teksti: Matias Hirsimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway