Speedway 17.08.2018

Timo Lahti mukaan speedwayn timanttiliigaan

Timo Lahti. Kuva: Petteri Pohjola

Speedwayn viisinkertainen Suomen mestari, Mad-Croc Lahti Racingin 26-vuotias Timo Lahti on kutsuttu speedwayn timanttiliigaan, Speedway Diamond Cupiin. Diamond Cup ajetaan viiden osakilpailun sarjana ja mukana on kuljettajia kuudesta eri maasta.

Sarjaan ennakkosuosikkina lähtee nelinkertainen maailmanmestari Greg Hancock, mutta mukana on myös muun muassa liuta kovia puolalaisia, Tanskan Niels Kristian Iversen ja Ruotsin GP:ssä villillä kortilla ajanut Peter Ljung.

– Timanttiliiga on uusi konsepti ja mukana on 16 kuljettajaa. Ajokaavio on siinä mielessä erilainen, että alkukilpailun pisteiden perusteella kuljettajat jaetaan A-, B-, C- ja D-finaaleihin. Finaaleissa ratkaistaan lopulliset sijoitukset. Sarjan pääpalkintona on timanttiliigan nimen mukaisesti arvokas timantti ja mukana siten tietysti erittäin kovia kuskeja. Sijoitukset sekoittuvat varmaan osakilpailujen välillä ja avain menestykseen on tasainen suorittaminen kaikissa osakilpailuissa, Lahti kertoo.

Sarjan osakilpailut ajetaan Ranskassa, Sloveniassa, Ruotsissa ja kaksi osakilpailua Puolassa. Sarjan piti startata jo 17.8 Ranskan Lamothe Landerronista, mutta Ranskan osakilpailu siirrettiin kuukaudella eteenpäin puolalaisen Tomasz Jedrzejakin menehdyttyä tiistaina. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan siten Puolan Gdanskissa 31.8.

– Gdansk ajaa Puolan ykkösliigaa ja olen onnistunut siellä varsin hyvin. Timanttiliigan jokaisen kuskin olen liigakisoissa voittanut ja ajan näitä samoja jätkiä vastaan eri maiden liigoissa viikoittain. Tavoite on taistella jokaisessa kilpailussa A-finaalipaikasta ja saada tasainen onnistunut sarja. Kun siinä onnistutaan, niin mahdollisuudet on vaikka mihin, Lahti päättää.

Teksti: Teemu Lahti

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway