Jääspeedway 27.02.2017

Timo Kankkunen jääspeedwayn MM-osakilpailuun Suomen edustajana

Viime viikonloppuna SM-pronssia saavuttanut Timo "Tiri" Kankkunen edustaa Suomea tulevana viikonloppuna MM-osakilpailussa. Kuva: Timo Eronen

Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Timo Kankkunen osallistuu Berliinissä tulevana viikonloppuna ajettavaan jääspeedwayn MM-sarjan osakilpailuun.

Hyvä suoritus alkuvuoden jääspeedwayn MM-sarjan karsintakilpailussa Ruotsin Strömsundissa tuotti tänä vuonna 60 vuotta täyttävälle Timo “Tiri” Kankkuselle varamiespaikan MM-sarjaan. Loukkaantumisten myötä paikka aukesi nyt suomalaiselle tulevan viikonlopun Berliinin osakilpailuun. Viime viikonloppuna saavutettu SM-pronssi kertoo miehen vauhdista ja kovasta tasosta.

Timo Kankkunen lähtee Saksan osakilpailuun ajamaan “tääsillä”. Kuva: Timo Eronen

Kokemusta tälle jääspeedwaykuljettajalle on kertynyt lajista jo yli 20 vuodelta, 1990-luvulla ostetusta ESO:sta kaikki alkoi, ja nyt ollaan tilanteessa, että kuljetusauton nokka on menossa kohti Berliinissä sijaitsevaa Horst-Dohm stadionia. Kankkunen on pitkän uransa aikana osallistunut monenlaisiin kisoihin, mutta nyt on edessä ensimmäinen MM-koitos.

Mies itse lähtee kilpailuviikonloppuun perinteisellä Tiri-tyylillä: “Mukana ollaan, vastus tulee olemaan kova, mutta nöyrällä mielellä mennään. MM-pisteitä lähden hakemaan, periksi ei anneta, tääsillä mennään. Jos saisi muutaman pisteen ajamalla, ei säälipisteitä. Kaikki muut mukana olevat 15 ukkoa ovat maailman kärkeä.”

Teksti ja kuvat: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta