Vesijetit 15.11.2016

Timo Kangastie taistelee Perussa vesijettien MM-mitaleista

Suomalaiskuljettaja Timo Kangastiellä on edessään mielenkiintoiset vesijettikilpailut, sillä tulevana viikonloppuna hän matkustaa Peruun MM-kilpailuihin ja joulukuun alussa on vuorossa lajin World Cup Thaimaassa.

Vuodesta 2012 lähtien alkaen vesijeteillä ajaneella on huikea urakka edessään jo Perussa.

– Perun avomeren MM-kisat kestävät kahdeksan päivää ja ajamme päivässä noin 200 kilometriä. Ajan perulaisessa tiimissä, josta olen vuokrannut jetin ja saan myös tallikaverin mukaan kilpailuun. Kierrämme rataa, joka on noin 60-70 kilometriä pitkä ja se kiertelee saarien ympärillä ja ties missä. Rankkaa touhuahan se on ja varsinkin silloin, jos aallot ovat isoja. Kestävyyden pitää olla kunnossa, Kangastie valaisee lajin saloja.

Aivan sokkona rataa ei tarvitse ajaa, sillä kilpailijoilla on mahdollisuus ennakkotutustumiseen.

– Rataan on mahdollisuus tutustua kilpailupäivän aamulla ja se mennään yleensä pikaveneillä läpi. Tutustumisen aikana rata yleensä videoidaan ja siitä haetaan kiintopisteitä, jotka helpottavat sitten itse kisasuoritusta, Kangastie kertoo.

Kovin montaa päivää Kangastie ei ehdi kotona ihmetellä Perun matkaa, sillä seuraava kisa ajetaan jo joulukuun alussa Thaimaassa.

– Thaimaahan lähden käytännössä heti Perun jälkeen, pari päivää ehdin Suomessa olemaan. Siellä edessä on radalla ajettavat kestävyyskilpailut eli World Cup, jota jettipiireissä kutsutaan olympialaiseksi. Minulla on siellä oma jetti ja lähdöt kestävät 40 minuuttia kerrallaan. Perun kilpailu antaa varmasti hyvän pohjan tähän kisaan, Kangastie pohtii.

Kangastiellä on selkeät tavoitteet menestyä molemmissa kilpailuissa.

– Perusta lähden hakemaan mitalia ja tietysti se kirkkain on aina kiikarissa, mutta katsotaan kuinka käy. Thaimaassa kestävyyskilpailu on enemmän niin sanotusti leipälajini näissä hommissa, joten sieltä lähden saalistamaan vain ja ainoastaan voittoa, Kangastie sanoo.

Uusimmat

Lisää aiheesta