Speedway 05.07.2016

Timi Salosella epäonnea minispeedwayn MM-kisassa

Viikonloppuna Ruotsin Kumlassa ajetussa minispeedwayn MM-kilpailussa Timi Salosella tie nousi pystyyn semifinaalissa. Timi ajoi viidestä erästä seitsemän pistettä kun yhdeksän pistettä olisi vaadittu finaalipaikkaan.

– Ensimmäisessä erässä menin startista kärkeen ja toisella kierroksella sitten nurin. Toisen erän voitin. Kolmannessa erässä jäin startissa toiseksi ja ajoin samalla sijalla koko ajan, mutta viimeisellä kierroksella pyörä lipsahti toistamiseen nurin.

– Kaksi viimeistä erää toivat toisen sijan molemmat. Rata oli aika haastavassa kunnossa sateen jäljiltä. Rankkasade haittasi koko lauantaipäivää. Pressuilla suojatulla radalla olivat pressujen saumat vuotanut ja rata oli todella epätasaisesti liukas, välillä oli kova pito siten kuin olisi ajanut jäällä.

Timin matka jatkuu Ruotsista Puolaan 250-kuutioisten FIM:n MM-leirille, joka alkaa keskiviikkona.

– Ajan semifinaalissa kaksi, joka ajetaan sunnuntaina. Semifinaalin tavoitteena on ajaa paikka finaaliin, joka ajetaan 15.7. Saksan Güstrowissa.

timi 321

Timin EM-kisoissa rikkoutunut moottori on saatu kuntoon, joka tulee suoraan Puolaan. Leirillä ajetaan rata tutuksi ja yritetään saada pyörä mahdollisimman hyviin säätöihin sunnuntaita varten.

– Toivottavasti saisi jo ajettua ehjän kilpailun ilman ongelmia. Niitä on ollut nyt turhan paljon joko ajamisessa tai pyörässä. Kisoissa kuitenkin ollut vauhti ihan kohdillaan ja kaikki mahdollisuudet edetä pitkälle. Nyt vaan pidetään pyörä pystyssä ja kaasu pohjassa niin hyvä tulee, Timi toteaa.

www.facebook.com/TimiSalonenSpeedwayTeam/
www.instagram.com/tss_racing/


Teksti : Timi Salonen Speedway racing
Kuvat: Pentti Kiiski

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway