Speedway 15.06.2016

Timi Salosella edessä uran ensimmäinen Speedwayn 250cc EM-kilpailu

Timi Salosella on edessään kiireinen kesä. Kuva: Petteri Pohjola / Speedway Sanomat

Tanskassa ajettavan speedwayn EM-sarjan 250-kuutioisten paikat varmistuivat viime viikon maanantaina. Mukaan viikonloppuna käytävään koitokseen pääsi myös Suomen Timi Salonen, joka valmistautuu nyt elämänsä ensimmäiseen kaksipuolikkaiden EM-kisaan.

– Viikolla piti tehdä muutama testi kisaa varten, mutta moottori hajosi ensimmäisenä testipäivänä viime viikon tiistaina. Osien saanti ja tulo Suomeen asetti pientä jännitystä. Onneksi moottori saatiin tiistaina kasaan ja kiinni pyörään, jotta päästiin vielä testaamaan, että kaikki on kunnossa, Salonen kertaa jänittäviä hetkiä.

Sekä pyörä että kuljettaja kuitenkin pelasi ja tuloksena oli pääsy EM-sarjan kilpailuun. Keskiviikkoiltana Salonen matkustaa Tanskaan, jossa Hyvinkään Moottorikerhon nuorukaisella on edessään ensimmäinen kakspuolikkaiden EM-kilpailu. Hänen tavoitteenaan on ajaa lauantain semifinaaleista jatkoon sunnuntain finaaliin.

– Finaalissa tietenkin tavoitteena on ehjä ajo ja mahdollisimman hyvä sijoiotus loppupisteissä.

Salosen kesä tulee olemaan varsin kiireinen:

– Nyt saa taasen matkustaa autossa, kakspuolikkaiden EM:t kun on ohi, niin juhannuksena on vapaa “viikonloppu” ja se menee kaluston valmiiksi laittamisessa kotona. Sen jälkeen heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruotsin Kumlassa on 85cc YGT (MM), seuraavana keskiviikkona alkaa Puolan Grudziadzissa kakspuolikkaiden MM-leiri ja viikonloppuna semifinaalit, seuraavana perjantaina ajetaan sitten finaali Saksan Gustrowissa, sitten pitääkin olla seuraavana viikonloppuna Seinäjoella 85cc Suomen Cupissa, naurahtaa Salonen.

Lisätietoja: Facebook.com/TimiSalonenSpeedwayTeam

Teksti: Timi Salonen Speedway Racing tiedotus

Timi Salosen Speedway-kausi starttaa viikonloppuna

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway