Rata-ajo 29.05.2017

Thaimaalaiskuskit tekevät moottoriurheiluhistoriaa viikonloppuna Suomessa

Suomessa tehdään viikonloppuna moottoriurheiluhistoriaa, kun ensimmäistä kertaa SM-luokassa kisaa thaimaalaiskuskeja. Ploy ja Miang osallistuvat viikonloppuna Ahveniston juhlakilpailussa V1600-luokkaan. Pertti Kangasniemi

Rata-autojen V1600 SM -luokkaan tulee nyt uusia ja mielenkiintoisia kuskeja Bangkokista, Thaimaasta. Kyseessä on parisen vuotta yhdessä viihtynyt sympaattinen avopari, joka on tavannut toisensa moottoriurheilukuvioissa Thaimaassa.

Viehättävä Ploy eli Tachapan Vijittranon on muun muassa Thaimaan Super Compact -sarjan mestari vuosimallia 2016. Hänen puolisonsa Miang eli Nathayos Sirigaya’n ura kilpa-autoilijana taas alkoi menestymisestä simulaattorikisoissa muun muassa arvostetun Nissan GT Academyn oppilaana.

Niin Ploy kuin Miangkin nähdään ensimmäisen kerran ”tositoimissa” suomalaisradalla Ahveniston 50-vuotisjuhlakilpailuissa ensi lauantaina 3. kesäkuuta. Kumpikin kilpailee kokeneen Markku Kivisen johtaman Rock Racing tiimin kuskina. Ploy luotsaa Miniä numerolla 14, ja Miang Aurista numerolla 41.

25-vuotiaan Nathayos Sirigaya’n ura kilpa-autoilijana alkoi simulaattorikisoista.

Tikkurilaan, Vantaalle vasta hiljattain asumaan asettunut pariskunta on liittynyt FHRA ry:n (Finnish Hot Rod Association) jäseniksi.

Pariskunta piipahti jo huhtikuun lopulla Alastarossa testaamassa kykyjään Markku Kivisen valvonnassa ja ohjauksessa. Kivinen vakuuttui nuoren parin ajotaidoista niin vahvasti, että halusi nämä talliinsa.

Pariskunnan managerina toimii viestintä-, viihde- ja musiikkibisneksestä tunnettu Lasse Norres.

19-vuotias Ploy on vain 150 senttiä pitkä ja painaa vajaat 40 kiloa.

Ploy ja Miang joutuivat valitettavasti jättämään ensimmäisen V1600 SM -osakilpailun 13. toukokuuta Botniaringillä ajamatta, joten muilla V1600-kisakuskeilla on nyt yhden kisan piste-etumatka pariskuntaan verrattuna. Ensi viikonloppuna he kuitenkin kisaavat Ahvenistolla ja sen jälkeen muissa neljässä SM-osakilpailussa, joista viimeinen Alastarossa syyskuun lopulla.

Ploy ja Miang tekevät historiaa: Thaimaalainen ajaja ei ole milloinkaan aikaisemmin kilpaillut Suomen mestaruudesta missään rataluokassa. Vahvistamattomien tietojen mukaan thaimaalaista ajajaa ei ole myöskään koskaan aikaisemmin nähty minkään muunkaan eurooppalaisen maan rata-ajon mestaruudesta kamppailemassa.

Teksti: Lasse Norres

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo