Ralli 28.09.2018

TGS Worldwiden Pietarinen ja Vuorisalo kärkipaikoilta lauantaihin – Männyllä ja Pynnösellä epäonnea

Samuli Vuorisalo starttaa kauden viimeiseen Ralli SM -päivään SM3-luokan kärkipaikalta. Kuva Hannu Rainamo / Hannuphoto

Ralli SM -sarjan kauden viimeinen osakilpailu alkoi TGS Worldwide -tiimiltä kaksijakoisissa tunnelmissa. Kaksi tiimin kuljettajista jäi matkan varrelle, ja kaksi puolestaan rynnisti oman luokkansa kärkipaikalle perjantain päätteeksi.

Ensimmäinen 1,55 kilometrin erikoiskoe ajettiin Metsämäen Raviradalla. Lyhyen yleisöerikoiskokeen jälkeen Marko Mänty piti SM1-luokan kolmospaikkaa hallussaan takanaan Eerik Pietarinen neljännellä sijalla. Ville Pynnönen oli ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kymmenes ja Pasi Lyytikäinen 11:s SM1-luokassa. SM2-luokassa ajava Henrik Pietarinen sekä SM3-luokan Samuli Vuorisalo olivat luokkiensa toisella sijalla.

Toiselle erikoiskokeelle siirryttiin Paimion maisemiin illan pimentyessä. Saukonojan 14,70 kilometrin erikoiskoe jätti tiimin nuoren Ville Pynnösen matkan varrelle, kun 21-vuotiaan Škodasta muuttui puunkaatokoneeksi. Pynnönen ja kartanlukijansa Timo Hantunen selvisivät rytäkästä ainoastaan henkisillä vammoilla.

– En ole vielä käynyt katsomassa paikkaa, mutta luultavasti se oli loiva vasen minkä jälkeen tuli tiukka oikea. Loivassa vasemmassa kurvissa vasen eturengas tipahti tienreunan ulkopuolelle, ja vaikka yritti lyödä liinat kiinni, niin auto ei enää pysähtynyt, ja sitten mentiin keula edellä suoraan puuhun.

– Pojat katsovat saako autoa vielä kuntoon huomiseksi, mutta konehuone on ainakin saanut osumaa. Todennäköisesti ei saada, huokaisi äärimmäisen pettynyt Pynnönen.

Henrik Pietarinen tähtää SM2-luokan mestaruuteen. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto

TGS Worldwide -tiimin muillakin kuljettajilla riitti epäonnea perjantai-illan pimeydessä. Pasi Lyytikäinen kärsi rengasrikosta illan toisella erikoiskokeella, ja mies oli tämän vuoksi SM1-tuloslistan viimeisenä illan päätteeksi.

– Rengas meni tuossa toisella pätkällä, osui betoniporsaaseen, kertasi Pettynyt Lyytikäinen.

Marko Mänty rysäytti autonsa illan hurjimpaan kuntoon viimeisellä erikoiskokeella, jonne päättyi myös miehen omien sanojen mukaan koko haastava kausi.

– Jäi ”tiukka vasen” -nuotista pitkä kuulematta, meni jotenkin ohitse. Ihan lopussa takapyörät putosivat ojaan, ja auto meni ojaa pitkin pitkän matkaa. Auto oli jo nousemassa takaisin tielle, mutta sitten takapyörä otti kiveen, ja heilautti auton katon kautta ympäri. Olisi ehkä mahdollista saada auto kuntoon, mutta kyllä tämä kausi oli nyt tässä, manasi Mänty epäonnen täyttämää kulunutta kauttaan.

Illan päätteeksi Suomen mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa varmistanut Eerik Pietarinen oli SM1-luokan toisena 0,8 sekuntia Nikolay Gryazinin perässä. Mies ei kärkitahdista huolimatta ollut täysin tyytyväinen illan ajoonsa.

– Ihan hyvin meni pätkät, ei nyt ihan paras suoritus. Ihan hienoa oli ajaa pimeällä, mutta ajat eivät olleet mitään hyviä. Vaikea sanoa mistä se johtuu, ei ihan luottanut täysillä pitoon. Yritetään huomenna päivänvalossa parempia tuloksia, lupaili Pietarinen.

Eerikin veli Henrik Pietarinen päätti perjantainsa hienosti SM2-luokan kärkipaikalla. Samoin kotikilpailuaan ajava Samuli Vuorisalo oli viimeisen erikoiskokeen jälkeen hyvällä alkumatkalla kohti SM3-luokan voittoa.

SM TeijoTalot -ralli jatkuu lauantaina neljännellä erikoiskokeella, jonne ensimmäinen auto starttaa matkaan lähtöalueelta klo 9.00. Lauantain aikana ajetaan yhteensä viisi erikoiskoetta. Ensimmäiset kilpailijat saapuvat maaliin noin klo 16.00.

Teksti: TGS Worldwide tiedotus

TGS Worldwide viimeiseen SM-ralliin mestaruusjahdissa: ”Latausta riittää vielä”

TGS Worldwide varmisti tiimimestaruuden – Pietarinen tuore rallin Suomen mestari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli