Ralli 28.07.2018

TGS Worldwide -tiimin Pietarinen WRC2-luokan johtoon

Eerik Pietarinen johtaa WRC2-luokkaa lauantain jälkeen. Kuva: Taneli Niinimäki

TGS Worldwide -tiimi lähtee johtoasemissa Suomen MM-rallin viimeiseen kilpailupäivään, kun tiimin kuljettaja Eerik Pietarinen nousi dramaattisten käänteiden jälkeen WRC2-luokan johtoon. Lisädraamaa tarjosi myös Kristian Kiviniemen ulosajo toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

Lauantain toiseksi viimeinen erikoiskoe Päijälässä oli tähänastisen Suomen MM-rallin tapahtumarikkain ainakin WRC2-luokan osalta. Reilussa johdossa ollut Kalle Rovanperä hajotti autonsa erikoiskokeella, ja pääsi vain hitaasti etenemällä seuraavan erikoiskokeen maaliin.

Rovanperän hidas meno viimeisellä erikoiskokeella hidasti myös takana tulleen Eerik Pietarisen menoa. Muutoin Pietarisen päivä sujui hyvässä vauhdissa ja ilman vaurioita.

– Ehkä kolme kilometriä ajettiin ihan perässä kiinni. Pölisi niin paljon, että joutui melkein pysähtymään välillä, kertasi Pietarinen Päijälän tapahtumia.

– Kakaristo ja Päijälä tulivat ensimmäisellä lenkillä vähän liian arkaillen. Toisella kerralla tuli jo puhtaat vedot. Päijälän lopun pikkutie oli todella huonossa kunnossa toisella kerralla. Pihlajakoski ja Tuohikotanen tulivat puhtaasti läpi molemmilla kerroilla. Huominen pitää ajaa vielä kovaa ja kärkivauhtia.

Päijälän erikoiskoe koitui myös TGS Worldwide -tiimin Kristian Kiviniemen kohtaloksi. Kuva: Honza Fronek

Rovanperän lisäksi Päijälän erikoiskoe koitui myös TGS Worldwide -tiimin Kristian Kiviniemen kohtaloksi. Kiviniemi ajautui mutkassa leveäksi, mutta onneksi sekä Kiviniemi että kartanlukijansa Matti Kangas selvisivät ulosajosta ilman vammoja.

– Jarrutin liian myöhään tiukkaan oikeaan ja ajauduin leveäksi. Osuimme kiveen tai kantoon ja siinä vaurioitui auto sen verran, ettemme voineet jatkaa. Tarkoitus on yrittää jatkaa huomenna, lupaili Kiviniemi

Nuori Ville Pynnönen piti hyvää vauhtia yllä koko lauantain. 21-vuotias lähtee sunnuntain viimeiseen kilpailupäivään kokonaistulosten seitsemänneltä sijalta.

–  Isoilla teillä pystyi parantamaan omaa ajoa, ja paikoitellen sai jopa kokonaispätkäaikoja parannettua. Varsinkin Kakaristolta tuli hyvä parannus ja siitä olen erityisen iloinen. Päijälä oli aikamoista kivien väistelyä loppuosuudella. Nyt ollaan ehjänä maalissa lauantain osalta, huomenna lähdetään nauttimaan neljästä viimeisestä pätkästä, suunnitteli Pynnönen.

Huomenna ajetaan Suomen MM-rallin viimeinen kilpailupäivä, joka starttaa matkaan klo 8.38 Laukaan erikoiskokeella.

Tuloksia, Suomen MM-ralli, WRC2-luokka, lauantai:

  1. Eerik Pietarinen 2:22:12.9
  2. Jari Huttunen +37.1
  3. Gus Greensmith +2:09.6
  4. Kalle Rovanperä +2:55.6
  5. Pierre-Louis Loubet +3:27.4
  6. Marko Mänty +4:25.9
  7. Ville Pynnönen +7:53.1

DNF Jari Tuuri – keskeytys tekniseen vikaan

DNF Teemu Asunmaa – keskeytys tekniseen vikaan

DNF Kristian Kiviniemi – keskeytys ulosajoon

Kaikki tulokset

Teksti: TGS Worldwide Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli