Ralli 30.08.2018

TGS Wordwide kärkipaikalta lauantain SM-ralliin

Toni Gardemeisterin luotsaama TGS Wordwide -tiimi starttaa viikonlopun kilpailuun tiimipisteiden kärkipaikalta. Kuva: TGS Worldwide tiedotus

Ralli SM -sarjan kuudes ja kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Huittisten ja Sastamalan maisemissa. Toni Gardemeisterin luotsaama TGS Wordwide -tiimi starttaa SM-ralliin tiimipisteiden kärkipaikalta.

TGS Wordwide -tiimi suuntaa Enset SM-ralliin seitsemän kuljettajan voimin. Tiimipäällikkö Toni Gardemeisterilla on syytä hymyyn, kun TGS Wordwide patsastelee ennen Sastamalan SM-rallia tiimien mestaruuspisteissä kärkisijalla.

– Hyvissä asemissa lähdetään tiimin osalta kohti viikonloppua. Yritetään saada jopa lisää kaulaa aikaiseksi, tai ainakin puolustaa johtoasemaa. Voitosta lähdetään ajamaan. Tiimipisteistä ajaa tässä kilpailussa ensimmäistä kertaa myös Samuli Vuorisalo R2-luokan puolella, joten tiimiedustus on kaikin puolin kunnossa, kertoo Gardemeister.

Pietarinen voitto mielessä Sastamalaan

TGS Wordwide tiimin väreissä Sastamalassa kisailevat Eerik Pietarinen, Kristian Kiviniemi, Ville Pynnönen, Marko Mänty, Pasi Lyytikäinen, Henrik Pietarinen ja Samuli Vuorisalo. Tuusulalainen Eerik Pietarinen suuntaa viikonloppuun SM1-luokan reilussa johdossa ja Neste Rallin WRC2-luokan voitto taskussaan.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään viikonloppuun. Tulee varmasti taas kova kilpailu, paljon hyviä kuskeja mukana. Tänään juuri ajettiin aamusta ja aamupäivästä testejä, auto tuntuu todella hyvältä ja kaikki on valmista kilpailua varten, 24-vuotias Pietarinen kommentoi.

Pietarinen on jo karistanut Neste Rallin voittoisat pölyt mielestään ja lähtee kohti kuudennetta SM-rallia puhtaalta pöydältä.

– Uusi kisa ja uudet haasteet. MM-rallista tuli hyvin kilometrejä, mutta nyt on taas kokonaan uusi kilpailu edessä. Voittoa lähdetään totta kai hakemaan, mies summaa.

Lyytikäinen palaa ralliteille ulosajon jälkeen

SM1-luokan Pasi Lyytikäinen joutui ripustamaan hetkeksi ajohaalarin syrjään heinäkuussa Autoglym-rallissa sattuneen rajun ulosajon seurauksena. Pöytyäläinen toivoo heinäkuun ulosajon mörköjen jo kaikonneen ja aikoo siivittää menopelinsä lauantaina maaliin kymmenen parhaan joukossa.

– Tässä on ollut pieni ajotauko ja vähän rajumpi ulosajo sitä ennen. Sen näkee sitten kisassa jäikö mitään mörköjä ulosajosta, tänään testeissä en ainakaan mitään huomannut. Sunnuntainakin kävin hieman ajamassa, ja tänään oli toinen kerta tuon ulosajon jälkeen. Auto toimii hyvin ja hyvillä mielin lähdetään kisaan. Kympin sakkiin kun pääsisin, niin olisin tyytyväinen, suunnittelee Lyytikäinen.

SM1-luokassa niin ikään ajava seinäjokelainen Kristian Kiviniemi odottaa jo innolla lauantain kilpailustarttia. Mies ajoi torstaina testejä viikonloppua varten, ja kaikki tuntuu olevan kilpailua varten kunnossa.

– Hyvillä mielin lähdetään kohti viikonloppua, juuri saatiin testit ajettua. Testeistä jäi hyvä maku suuhun, auto tuntui todella hyvältä taas. Jään innolla odottamaan lauantain kilpailua, pohtii Kiviniemi.

25-vuotias Kiviniemi ajoi harmillisesti ulos Suomen MM-rallissa, mutta miehen mukaan ajopeli on saatu taas entistä ehompaan kuntoon Jyväskylän jäljiltä. 13. sijalla SM1-luokassa oleva Kiviniemi tähtääkin kärkitulokseen Sastamalassa.

– Kaikki tuntuu toimivan hyvin, ei paina mikään Neste Rallin jäljiltä. Itselleni sopii hyvin jos täällä on isoa ja nopeaa tietä, sen parempi mitä enemmän sellaista. Kolmen joukkoon olisi hyvä päästä, katsotaan miten lähtee ykköspätkän jälkeen rullaamaan, Kiviniemi miettii.

Jyväskyläläinen 21-vuotias Ville Pynnönen suuntaa Sastamalaan hakemaan ennen kaikkea lisää kokemusta ja nousemaan lauantain päätteeksi autosta entistä nopeampana kuljettajana.

– Tämänkin viikonlopun teemana on olla koko ajan olla nopeampi ja parempi kuski. Maaliin pääseminen on toki ensimmäinen tavoite. Yritetään saada hyvä fiilis päälle ja ehjää ajoa, toivoo Pynnönen.

Pynnönen totesi hienosti sujuneen MM-rallidebyytin jälkeen, että erot voivat kärkitasolla olla hyvinkin pienistä asioista kiinni.

– Nuottien pitää olla johdonmukaisia ja niiden mukaan pitää osata vielä ajaakin. Neste Rallissa huomasin vasta sunnuntaina, että suoraviivaisemmalla ajolla lähti melkein sekunti kilometrillä pois ajasta. Ne ovat pieniä juttuja, mistä erot muodostuvat tällä tasolla.

Ralli käynnistyy perjantaina 31. elokuuta shakedownilla klo 18.30. Kilpailun lähtö tapahtuu lauantaina 1. syyskuuta Huittisista klo 10.01 ja maaliin saavutaan Sastamalan puolella klo 18.21 alkaen.

Teksti:  TGS Worldwide tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli