Rata-ajo 19.04.2019

Testit ohi – Niko Kari valmistautuu F3-kauden avaukseen hiomalla yksityiskohtia

Niko Kari. Kuva: Klaas Norg / Dutch Photo Agency.

Niko Kari ahkeroi F3-testit pakettiin varmoin ottein. Nyt edessä on tiukka latautuminen ja valmistautuminen kauden avausviikonloppuun.

Trident-tallin suomalaiskuljettaja oli yksi Unkarin testien päätöspäivän ahkerimmista kuljettajista. Kisasäätöihin keskittynyt suomalainen oli iltapäivällä kymmenneksi nopein. Aamupäivällä Kari oli 15:s, mutta vauhdikkain Trident-tallin kuljettajista.

– Aamupäivällä oli hieman hankaluuksia löytää hyvät säädöt uusille renkaille. Hienosäädölle on vielä tarvetta, mutta kauteen kelpaa valmistautua hyvillä fiiliksillä, Kari raportoi testien jälkeen.

Alkavan Formula 3 -kauden voimasuhteet ovat mysteeri kaikille. Uudelleenbrändätty GP3-sarja kisataan täysin uusilla autoilla, joten testeissä tärkeää on ollut auton salaisuuksien ja ominaisuuksien selvittäminen, eivät pelkästään nopeat kierrosajat. Trident-talli on toiminut juuri näin.

Formula 3 -kausi käynnistyy toukokuun puolivälissä Espanjan Barcelonassa. Vajaan kuukauden tauon aikana Kari ja talli aikovat hioa omaa suorituskykyään entistä paremmaksi.

– Lähiviikot sisältävät kovaa treeniä ja valmistautumista. Puolentoista viikon päästä lennän takaisin Italiaan, jossa valmistaudumme tallin kanssa yhdessä avausviikonloppuun, Kari paljastaa.

F1-kisaviikonlopun yhteydessä ajettavat F3-sarjan kilpailut nähdään 11. ja 12. toukokuuta. Karin edesottamuksia kaudella 2019 voi seurata C Moren kanavillla.

F3-testit Hungaroringin radalla 19.4.2019.

Teksti: Niko Karin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo