Trial 12.08.2018

Tessa Kalliolle hopeaa EM-trialin viimeisestä osakilpailusta

Tessa Kallio ajoi upeasti toiseksi ensimmäisessä EM-kilpailussaan. Kuva: Juha Kallio

Trialin Euroopanmestaruuskauden päätösviikonloppu alkoi Suomalaisittain upeasti,  kun EM-debyyttinsä lauantaina ajanut Tessa Kallio taituroi 12 kuljettajan joukosta hopealle naisten International-luokassa.

Nuori naiskuljettaja lähti kilpailuun tyynen rauhallisena ja ajo sujui varmasti alusta asti. EM-kilpailuissa sovellettava, Suomen säännöistä poikkeava “non stop” sääntö, jossa pysähtyminen ei ole sallittua ollenkaan,  ei myöskään aiheuttanut ylimääräistä ohjelmaa.
Jaksot olivat selkeitä mutta tarkkuutta vaativia. Paria harmittavaa virhettä lukuunottamatta Kallio piti ajatukset hyvin kasassa ja ajoi tiukasti toiselle sijalle.

– Hieno kokemus. Kivaa olisi ensi vuonnakin joitain EM-kisoja ajaa, Kallio hymyilee.

– Voidaan kyllä lähteä  taistelemaan naisten mestaruusluokassa, komppaa Kallion reppuri Ilkka Oittinen.

Youth International -luokkaa ajavat Max ja Anton Parkkonen olivat onnistuneet nollaamaan edellisen  viikonlopun harmituksen ja ajaminen Belgian pitkillä ja teknisesti haastavilla  jaksoilla oli hyvin energistä ja keskittynyttä. Oikean kisafiiliksen ja ajovarmuuden löytämiseksi tehtiin kilpailua edeltävällä viikolla paljon töitä, ja se näkyi lauantain kilpailussa mahtavina ajosuorituksina.

– Antonin millintarkkaa mutka-ajoa ihmeteltiin jaksoilla ihan ääneen ja vedot isoihin paikkoihin yllättivät välillä jopa reppurinkin, Anton Parkkosen reppuri, isä Jukka Parkkonen hehkuttaa.

– Ihan timanttimen kierros menossa! Max Parkkosen reppurina ollut Mikko Seistola huikkaa nopeasti jaksojen välillä.

Pääasiassa pojilla pysyi pää kylmänä koko kisan. Lopputuloksissa Max Parkkonen oli 13:s ja veljensä Anton 23:s. Sunnuntaina on vuorossa 40+-luokka, jossa taiteilevat Ilkka Oittinen ja Jari Leipijärvi.

Teksti: Parkkonen Motorsport

Trialin EM-sarjan päätöskisassa Suomesta useampi kuljettaja

Trialin neljäs EM-osakilpailu ajettiin Italiassa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial