Ralli 06.03.2016

Tero Salminen F-rallisarjassa johtopaikalle

Kauden 2015 F-cupin mestari Tero Salminen kiinnitti itsensä Jämsässä ajetussa JMK-rallissa sarjajohtoon F-rallisarjassa.

Ennen Jämsän osakilpailua mies jakoi sarjajohdon Toyota starletilla ajavan Petteri Salmisen kanssa tasapistein. Tero Salminen kertoi kisan alla, kuinka tavoitteena oli muuttaa asetelma sarjajohdon yksinhaltijaksi kesäkauteen siirryttäessä. Tavoitetta mies piti realistisena, sillä autoa alkukauden riivannut moottoriongelma oli löydetty ja poistettu päiväjärjestyksestä. Ilmeisen hyvin Salminen autonsa potentiaalin tunsi, sillä mies kirjasi aamupäivän aikana kolmesta erikoiskokeesta kahdelle pohja-ajat.

– Aamupäivän lenkille lähettiin voitto asenteella. Päätettiin kartanlukijana istuvan Törmän kanssa ettei muiden edesottamuksia seurata, vaan keskitytään omaan tekemiseen. Se teki ajamisesta rentoa, ei tarvinnut puskea hampaat irvessä ja tyypilliset virheet jäivät ajamisesta pois. Toki kokonaistilannetta seurattiin, mutta ei annettu sen määrittää tahtia. Se oli hyvä resepti.

Iltapäivän lenkillä oli vuorossa kaksi erikoiskoetta, jotka ajettiin MM- rallistakin tutulla tiestöllä. Salmiselle Hassin maastossa ajettu erikoiskoe oli uusi kokemus ja päivän päätöserikoiskoetta hän kuvaili selviytymistaisteluksi. Kapea tie ei Volvolle soveltunut, keulan puskiessa urasta pois. Tästä huolimatta mies kellotti myös siellä kelpo ajan, varmistaen samalla kauden toisen voittonsa.

– Aivan kertakaikkisen tyytyväinen täytyy olla, auto toimi kympin arvoisesti eikä miehissäkään mitään vikaa ollut. Tavoitteeksi asetettu sarjajohdon haltuunotto toteutui myös, eli vetäähän se suunpielet hymyyn ihan väkisin. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, kommentoi tyytyväinen Salminen kisan jälkeen.

Teksti ja kuva Jani Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli