Road Racing 14.10.2016

Tekeekö Niki Tuuli hattutempun Espanjassa?

Niki Tuuli osallistuu Kallio Racingin väreissä kolmeen MM-kilpailuun tällä kaudella. Kuva: Nita Korhonen

Viikonloppuna Espanjan Jerezissä ajettava Supersportin MM-osakilpailu merkitsee Kallio Racingin Niki Tuulelle kauden kolmatta ja viimeistä villin kortin kilpailua. Nuorukaisen tähtäimessa on mikäs muukaan kuin podium.

20-vuotias Niki Tuuli on yllättänyt kaikki olemalla mukana voittokamppailuissa kauden kahdessa ensimmäisessä ratamoottoripyöräilyn supersportin MM-koitoksesssaan ja nousemalla toiseksi sekä Saksan Lausitzringillä että Ranskan Magny Coursin radalla. Lisäksi Tuuli otti molemmilla radoilla kilpailun nopeimman kierroksen nimiinsä.

Imatralaisnuorukainen on kerännyt kahdesta osakilpailusta yhteensä 40 pistettä, mikä oikeuttaa hänet 13. sijaan. Tulos on herättänyt kansainvälistäkin huomiota, sillä kaudesta oli ehditty ajaa jo yhdeksän osakilpailua ennen Tuulen mukaantuloa MM-näyttämölle. Mikäli suomalainen onnistuu nousemaan myös Espanjassa podiumille, sijoittuu hän todennäköisesti kymmenen parhaan joukkoon loppupisteissä.

– Hyvillä mielillä lähden kisaan ja itseluottamustakin on tullut kahden aiemman kisan myötä, joten voitosta lähdetään taistelemaan. Tietenkin rauhassa mennään aluksi ja kiristetään loppua kohden, niin hyvä tulee! Tuuli suunnittelee.

Jerezin radasta nuorukaisella ei ole järin hyviä muistoja, mutta se ei itseluottamukseen ole vaikuttanut.

– Aiempina vuosina ei välttämättä ole mennyt aivan putkeen Jerezissä, mutta uskon kyllä, että rata on mun ajotyylille sopiva. Se selviää viimeistään sunnuntaina !

Supersportin MM-kausi päättyy 30.10. Qatariin.

 

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Niki Tuuli teki sen taas: Ranskan MM-osakilpailussa jälleen podiumille

Kallio Racingin Niki Tuuli Upeasti toiseksi MM-startissa Saksan Lausitzringillä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing