Ralli 10.05.2017

TeijoTalot-ralliin komeat 182 kilpailijaparia

Nolla-auton puikoissa TeijoTalot-rallissa on kokenut konkari Lasse Lampi. Kuva: Miiro Koivula

Salon Urheiluautoilijoiden isännöimä TeijoTalot-ralli avaa lauantaina 13.5. kesäkauden arvosarjat. Perniössä jaetaan Historic Rally Trophyn pisteitä. Samalla taistellaan myös BMW Xtreme Rally -sarjan ja Aircooled.fi VW Rally Serie eli ilmajäähdytteisten Volkkareiden rallisarjan pisteistä. Rallissa ajetaan myös Historic Regularity Rally Trophyn osakilpailu, eli kyseessä on tasanopeuskilpailu. Lisäluokat tuovat viivalle hienon kattauksen kalustoa ja kuljettajia.

Nolla-autosta löytyy ehkä rallin kokenein pari. Reittiä ovat avaamassa vanhemmille rallin ystäville tuttu pari Lasse Lampi – Pentti Kuukkala. Autona on Mitsubishi Galant VR-4 ryhmä A.  Lampi työskentelee nykyään Tommi Mäkinen Racing Oy:ssä eli Toyota työllistää pitkän linjan ralliammattilaisen. Hänen ralliuransa alkoi vuoden 1975 Salora-rallissa ja viimeisen rallin hän ajoi vuonna 1996. Sen jälkeen on kertynyt huimasti testikilometrejä ja eri tehtäviä tehdastalleissa, joten kokemusta löytyy todella. Lampi ja Kuukkala on nähty Perniössä 0-autotehtävissä kaksi kertaa aiemminkin.

Varsinaisesta lähtöluettelosta löytyvät tietenkin kyseisten sarjojen kärkikuljettajat. Kilpailussa voi osallistua myös ns. nuottiluokkiin. Tämä mahdollisuus tuo viivalle myös hieman arvokkaampaa kalustoa. Vuosituhannen vaihteessa pientä N-ryhmää hallinnut Tomi Tukiainen starttaa Ford Fiesta S 2000:lla. Viime vuoden SM-hopeamitalisti Juha Koljonen tuo mukaan Mitsubishi EVO X:n. Näemme myös vanhan TeijoTalo-kisailijan Sami Sarjulan, tällä kertaa ajokkina on Nissan Micra. Rallin nopeimpiin aina kuulunut Arto Juolahti on jälleen mukana.

Salolaiset ja lähialueiden harrastajat ovat saaneet kaluston iskuun. Näemme muutamia ensimmäistä ralliaan ajavia sekä vanhoja muistoja verestäviä ja muuten vain lajista nauttivia harrastajia. F-rallisarjaa ajava Markus Hellström avaa kesäkautensa juuri kotikilpailussa.

Kilpailussa on mukana 34 luokkaa ja 182 kilpailijaa. Reitti on yhteensä 178 km ja kuusi erikoiskoetta pitää sisällään 53 km. Kilpailu käynnistyy TeijoTalot Oy:n tehtaalta tasanopeuskilpailun osalta 10.01 ja kilpailijat ovat maalissa 15.56. Ralli starttaa 11.01 ja karavaani on maalissa 16.56. Yleisö pääsee etsimään katselupaikkoja klo 8.00, kun reittikartat tulevat myyntiin.

Lisätietoa rallista: www.salonua.fi/teijotalotralli

Teksti: Timo Rinnekari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli