Enduro 22.04.2017

Tehdaskuljettajan rooliin Espanjassa sopeutunut Hellsten: ”Paluu arkeen on kova”

Antti Hellsten kisaa Espanjassa EnduroGP-luokassa tehdaskuljettajana. Kuva: Nita Korhonen

Parhaillaan Rockstar Energy Husqvarna Racing -tiimin väreissä enduron kauden toisessa MM-osakilpailussa Espanjassa kisaava Antti Hellsten nauttii uudesta roolistaan tehdaskuljettajana, mutta epäilee paluun arkeen olevan kova. Mies sijoittui tänään lauantaina EnduroGP-luokan yhdeksänneksi. 

Espanjan Puerto Lumbrerasissa on parhaillaan käynnissä enduron MM-sarjan kauden toinen osakilpailu. Antti Hellsten nousi yllättäen Suomessa saavutetun MM-avauksen luokkavoiton myötä tehdaskuljettajaksi, kun Rockstar Energy Husqvarna Racing -tiimi palkkasi hänet tuuraamaan loukkaantunutta Mathias Bellinoa.

– Oikein hyvin on mennyt täällä. On ihan kuin oltaisiin tunnettu koko ajan. Oikein mukavaa porukkaa, tyytyväinen Hellsten hykertelee varikolla.

Keskiviikkona suomalainen pääsi ensi kertaa testaamaan tehdaspyörää, joka tuntui istuvan hyvin hänen ajotyylilleen. Kovia tavoitteita hän ei kuitenkaan halua kilpailuun asettaa, sillä koko tilanne on miehelle uusi.

– Mulla on aika mukava olo nyt. Ei ole minkäänlaisia paineita mistään. Sen kun lähtee tekemään parhaan suorituksen, mitä tässä kohtaa nyt pystyy ja pitää kivaa, niin sillä varmasti tulee jonkinnäköinen tulos.

Espanjan varikolla kilpaa auringon kanssa loistanut Hellsten tietää, että paluu arkeen tulee olemaan todennäköisesti kova.

– Me lennetään sunnuntai-maanantai välisenä yönä Suomeen ja maanantaiaamuna olen heti töissä. Voi se silloin tuntua vähän ikävältä, hän naurahtaa.

Hellstenillä on Husqvarnan tehdastiimin kanssa sopimus ainoastaan Espanjan osakilpailusta. Hän ei oleta pestinsä pitenevän sovitusta, mutta myöntää, että jatko huipputiimissä ei ainakaan harmittaisi häntä.

– Mennään maanantaina töihin ja katsotaan sitten. En osaa sanoa yhtään mitään, mutta mukavahan se olisi, jos tämä vaikka jatkuisi.

Hellsten sijoittui EnduroGP-luokan sijalle yhdeksän tänään lauantaina ensimmäisenä varsinaisena kisapäivänä. Toinen suomalainen tehdaskuljettaja, hallitseva maailmanmestari Eero Remes ajoi E2-luokan kolmanneksi ja Henric Stigell saman luokan yhdeksänneksi, Antti Hänninen sijoittui Junior-luokan kahdeksanneksi, Henry Olenius ja Eemil Pohjola joutuivat keskeyttämään. Hugo Svärd ajoi Youth-luokan kuudenneksi ja Sanna Kärkkäinen naisten luokan neljänneksi. Huomenna sunnuntaina ajetaan toinen viikonlopun osakilpailu.

Tulosseuranta: www.enduro-live.info

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Enduron MM-pistejohdossa oleva Hellsten elämänsä mahdollisuudesta: ”Tämä on huippusiisti juttu!”

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro