Ralli 14.07.2019

Teemu Varjon Autoglym Ralli päättyi Pengonpohjan kiveen

Teemu Varjo. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs

Teemu Varjo starttasi yhdessä kartturinsa Aaro Mäkelän kanssa Autoglym Ralliin tavoitteena kerätä kokemusta niin autosta kuin nuotista ajamisestakin. Ralli päättyi kuitenkin ennen aikojaan Pengonpohjan kiveen.

Kilpailu starttasi vajaan 15km pitkällä erikoiskokeella jonne kaksikko Varjo/Mäkelä kellotti luokkansa viidenneksi nopeimman ajan. Kun ennen taukoa ajetut kaksi pätkää sujuivat samalla kaavalla, majaili Teemu taukotilanteessa sijalla 4.

– Ajo on sujunut ihan kiitettävästi, ja nuotin kanssa aletaan pääsemään pikkuhiljaa sinuiksi. Ensimmäisellä pätkällä luotto nuottiin oli hieman kateissa, mutta luotto kasvaa koko ajan, ja sen myötä paranee myös ajaminen. Sitä täällä ollaankin hakemassa, joten tyytyväinen pitää olla, Teemu kertasi tilanetta tauolla.

Tauon jälkeen suunnattiin legendaariselle Pengonpohjan erikoiskokeelle. Jo siirtymällä havaittiin, ettei auto lataa normaalisti, mutta kuljettajakaksikko päätti silti lähteä ajamaan pätkää läpi toivoen, että virta riittää maaliin. Virta olisikin varmasti riittänyt, mutta pätkän alkuosalla nypyn jälkeen ollut kivi rikkoi auton tukivarren kiinnitykset, ja kisa jäi kesken.

– Harmittaa tottakai melkoisesti, kun taas jäi kilpailu kesken. Nypyn jälkeen olleessa loivassa oikeassa oli kivi kaivautunut esii, ja siihen me monen muun tapaan ajoimme, ja tukivarren kiinnitykset pettivät, Teemu selitti tilannetta.

Seuraavaksi vuorossa on vaurioiden tutkiminen. Tavoitteena tiimillä on olla viivalla seuraavassa RSJM-sarjan osakilpailussa, joka ajetaan elokuun lopulla Laitilassa.

Teksti: Teemu Varjo

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli