Ralli 06.07.2019

Teemu Varjo hakee ehjiä kilometrejä Autoglym Rallista

Teemu Varjo lähtee Autoglym -ralliin. Kuva: Juku Motorsport

Teemu Varjo starttaa yhdessä kartanlukijansa Aaro Mäkelän kanssa tulevana viikonloppuna ajettavaan Autoglym Ralliin tavoitteena kerätä kokemusta nuotista ajamisesta sekä täysin uudistetusta autosta.

Helmikuussa ajetun Kouvolan RSJM-sarjan jälkeen Rally Team Varjo painoi pitkiä päiviä tallilla ja toukokuussa Riihimäellä viivalle tuotiin Kit Car levitykset saanut Micra. Ennen Riihimäkeä treenikilometrit jäivät varsin vähiin, joten ns. lastentauteja ei täysin keretty ajaa esiin ja näihin kisa myös Riihimäellä päättyi ensimmäiseen huoltoon.

– Idea auton muuttamisesta ”Kit Cariksi” syntyi jo oikeastaan silloin kun auto meille tuli. Korisarja itseasiassa oli hommattu jo pitkän aikaa ennen kuin Megane vaihtui Micraan. Nyt Kouvolan jälkeen oli kilpailutaukoa sen verran että aikaa piti olla riittävästi mutta kuten yleensä niin kaikki ei mennyt ihan putkeen ja kiire tuli. Huoltomiehemme sai auton lopullisesti valmiiksi vasta tuntia ennen kuin Riksuun lähdettiin, Teemu muistelee muutostöitä.

Riihimäen jälkeen autoon tehtiin mittavat tarkastukset ja Autoglym Ralliin voidaankin suunnata sen suhteen turvallisin mielin. Tuleva kilpailu on Teemulle vasta kolmas ennakkotutustuttava ralli, Aaro ei sen sijaan ole koskaan lukenut nuotteja kisatilanteessa.

– Lähdetään hakemaan sitä kuuluisaa kokemusta ja ehjiä kilometrejä. Kokemus autosta on muutenkin niin vähäinen niin nyt olisi tärkeää päästä koko kisa ehjänä läpi. Lisäksi luokamme on sellainen, ettei siellä pitäisi olla tälläisellä pikkuautolla mahdollisuuksia pärjätä, Teemu miettii.

Autoglym rallin reitin kokonaispituus on luokan 36 osalta 338 km sisältäen 7 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 85 km.

Teksti: Teemu Varjo / Rally Team Varjo

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli