Ralli 19.08.2016

Teemu Sunisen matka katkesi Saksan MM-rallissa

Teemu Sunisen toinen kerta Saksan asfalteilla päättyi harmittavaan keskeytykseen perjantain osalta.

Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula pääsivät vain seitsemän kilometriä aamun ensimmäistä erikoiskoetta, jolla kärkiautot olivat leikanneet mutkia jo reippaasti ja tuoneet mutaa tielle.

Yllättävä tilanne ja liian myöhäinen jarrutus suistivat Sunisen sen verran tietä reunustaneeseen kivimuuriin, ettei auto ollut enää ajokuntoinen.

– Autoa tuli vähän rikottua. Mentiin yksi neulansilmä leveäksi ja takanurkka osui kivimuuriin. Päästiin jatkamaan, vaikka tukivarsi oli vääntynyt. Vähän siitä eteenpäin, niin se sitten katkesi. Aikaa meni niin paljon, ettemme päässeet jatkoon, Suninen harmitteli.

Liiasta yritteliäisyydestä ei varsinaisesti ollut kyse, vaikka Suninen innolla ralliin lähtikin.

– Aamulla saatiin mielestäni hyvä rytmi ajamiseen. Eka mutapaikka kuitenkin yllätti; siihen olisi pitänyt ottaa kunnolla vauhtia pois. Pikkuvirheitä, joita en odottanut, mutta näitä sattuu.

Ilman paineita WRC2 -pisteiden metsästämisestä Suninen päästeli kelpo vauhtia heti alusta lähtien. Tällä kertaa vain onni ei ollut myötä.

– Alku tultiin puhtaasti ja hyvin, mutta siihen neulansilmään olisi pitänyt lähestulkoon pysähtyä, että olisi siitä selvinnyt. Se oli kuin Montessa lumella.

Suninen jatkaa rallia lauantaina Rally2 -säännön turvin.

www.teemusuninen.com
facebook.com/motorsportsuninen
Twitter: @TeemuSuninenRac
Instagram: suninenwrc

Teksti ja kuva: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli