Ralli 03.07.2016

Teemu Suninen WRC2 -luokan ykköseksi dramaattisten vaiheiden jälkeen

Kamppailu WRC2 -luokassa päättyi lopulta Teemu Sunisen voittoon. Nuori jokelalainen oli jo menettämässä voittomahdollisuutensa päivän avauserikoiskokeella sattuneeseen nuotitusvirheeseen.

Lyhyellä huoltotauolla mies kuitenki kokosi ajatuksensa uudelleen, ja lähti taistelemaan kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle.

EK20 muodostuikin dramaattiseksi luokan kärkikamppailussa. Sunisen ajo sujui nyt huomattavasti aamua paremmin, virheettömästi, kun taas haastajat takkusivat. Sekä Esapekka Lappi että Elfyn Evans kärsivät rengasrikot, ja tippuivat suomalaisen Skoda-kuljettajan taakse.

Suninen voitti luokkansa lopulta 49,6 sekunnin erolla Evansiin.

– Sade teki olosuhteet todella haastaviksi. Siellä oli mutaa ja uraa, ja isot haasteet pitää auto tiellä. Piti vähän puihin ja puskiin nojailla, Suninen tunnusti.

Viimeisen päivän ratkaisunpaikat Suninen ajoi kaasu pohjassa, teki pienen virheen, mutta nousi lopulta voittoon.

– Kaikki tultiin mitä osattiin. Koetettiin tulla kuitenkin fiksusti, ilman yli-isoja riskejä.

Loppukuusta ajettava kotikisa Jyväskylässä kutkuttaa jo 22-vuotiaan kuljettajalahjakkuuden mieltä. Tavoite on sama kuin kauden aiemmissakin MM-ralleissa: WRC2 -luokan voitto.

Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan kolme ykköstilaa ovat tällä kaudella tulleet Meksikon, Sardinian ja Puolan osakilpailuista.

– Kotiläksyt pitää tehdä kunnolla. Nyt keskitytään uuteen kisaan. Se onkin ensimmäinen kertani, kun pääsen kunnon autolla Suomessa hyppimään. Ajetaan kovaa sielläkin, lupasi Suninen.

Teksti ja kuva: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli