Ralli 12.06.2016

Teemu Suninen WRC2 -luokan voittoon Sardinian MM-rallissa

Teemu Suninen voitti WRC2 -luokan taktisesti järkevällä ajolla.

Kauden toinen täysosuma WRC2-luokassa lämmitti Teemu Sunisen mieltä Sardinian MM-rallissa.

Kolmen päivän ja 19 erikoiskokeen urakka päättyi Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan juhliin, vaikka kuumuus ja paikoin rajut olosuhteet tekivätkin kilpailusta todella haasteellisen.

Lauantaina Suninen joutui pysähtymään ulosajaneen kilpakumppanin näytettyä SOS-kylttiä. Luokan tulokset olivat pitkään tuomariston harkinnassa, ja vasta myöhään illalla asiaan saatiin selvyys: Suninen oli tukevassa johtoasemassa ennen sunnuntain lenkkiä.

Viimeiset neljä erikoiskoetta Suninen tuli kieli keskellä suuta. Voittomarginaaliksi muodostui lopulta  minuuttia niin ikään Skodan R5-autolla ajaneeseen Jan Kopeckyyn nähden.

– Tämä oli meiltä hyvää työtä. Perjantain rengasrikko tietysti harmitti hieman, mutta pystyn kyllä ajamaan tarvittaessa kovempaakin. Nyt ei tarvinnut ottaa kaikkia riskejä, Suninen myhäili.

Ensi vuoden tallipaikkoja jaettaessa Sunisen nimi saattaa nousta monien tallipäälliköiden huulille. Hyvät suoritukset noteerataan.

– Totta kai tämä oli sikälikin hyvä näyttö, sillä Sardinian ralli ei ole sarjan helpoimpia. Tästä on hyvä jatkaa. Mutta totta puhuen ei minulla ensi vuodesta ole vielä mitään tietoa.

Seuraavaksi Suninen kisailee Puolan MM-rallissa 1. – 3.7.

Teksti ja kuva: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta