Ralli 31.07.2016

Teemu Suninen valtaisan taistelun jälkeen WRC2 -luokan toiseksi Suomen MM-rallissa

Kuva Timo Anis.
Taktisesti järkevä ja vauhdikas ajo toi Teemu Suniselle WRC2 -luokan kakkossijan. Suninen jäi luokkavoittoon ajaneesta Esapekka Lapista lopulta 41,7 sekuntia.

Taistelu luokan kakkossijasta huipentui sunnuntain neljän erikoiskokeen lenkille. Skodan toista tehdasautoa ajanut Pontus Tidemand ahdisteli Sunista lähes loppuun asti.

Tidemandin matka päättyi kuitenkin viimeiselle erikoiskokeelle, ulosajoon. Suninen näki kilpakumppaninsa tien sivussa ja hellitti vauhdin.

– Siinä vaiheessa mietitytti vain onko kaveri kunnossa. Kun näimme OK-kyltin kaikki oli hyvin. Silloin tiesin, ettei ole varaa hölmöillä.

Tulevia vuosia varten Sunisen muistivihkoon merkattiin heti kehityskohteita, joista sekunnin kymmenyksiä on mahdollista saada ajasta pudotetuksi.

– Ylitykset ja kovavauhtiset paikat tuottivat tässä rallissa haastetta. Emme huonolle hävinneet. Tiedän kyllä paikat, jossa menetimme aikaa.

Team Orecan asiakasautolla ajava Suninen tähtää ensi kaudeksi isompiin ympyröihin. Ensin on kuitenkin hoidettava hyvin haarukassa oleva WRC2 -luokan mestaruus kotiin.

Suninen ilmoittautuu pisteiden kerääjäksi vielä kahdessa rallissa tällä kaudella.

– Haaste on kehittyä, ja kyllähän ensi vuodeksi WRC-paikka tietysti kiinnostaa. Minä vain ajan, en stressaa sopimuksista. Nyt on kuitenkin hyvät mahdollisuudet mestaruuteen. Siihen tähdätään, jutteli neljä MM-rallia vielä tällä kaudella ajava Suninen.

Teksti: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli