Ralli 27.10.2016

Teemu Suninen valmis Walesin MM-ralliin – Testistä kunnon pohjavauhti ja kohti mestaruustaistelua

Teemu Sunisella on mahdollisuudet WRC2-luokan mestaruuteen. Kuva: Timo Anis

Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula lähtevät intoa puhkuen perjantaiaamuna alkavaan Walesin MM-ralliin. Tarjottimella on panoksista kovin: yhä auki oleva WRC2-luokan maailmanmestaruus.

Suninen on yksi kolmesta kuljettajasta, jotka vielä voivat kirkkaimpaan kruunuun yltää. Haastajat, Esapekka Lappi ja Jan Kopecky ajavat Skodan tehdastallissa, kun Sunisen alla surisee Team Orecan ajattama Skoda Fabia R5.

Torstain testierikoiskokeen jälkeen Suninen myhäili tyytyväisyyttä. Takki auki ei jokelalainen kisaan ole lähdössä, mutta itsevarma olo rallin aattona luvannee hyvää.

– Hyvä fiilis. Olimme testissä tyytyväisiä autoon, ja shakedownissakin olimme hyvässä vauhdissa. Haastava ralli tämä silti on. Kisa on kovaa ja tuntuu vain koventuvan entisestään.

Mestaruuteen ei ole kuin yksi resepti. Ainakin maanmies Lappi on pidettävä tuloksissa takana.

Kuva: Miika Wuorela

Kuva: Miika Wuorela

– Ei auta kuin pitää kaasu pohjassa. Hyvän rytmin ja ajon kun saa, ja selviää ongelmitta, niin uskon, että sillä saadaan hyvä tulos, Suninen uskoo.

Viime vuonna Suninen ajoi voittoon Walesissa S2000 -luokan Skodalla. Lämmin muisto kantaa yhä.

– Silloin se oli iso asia. Ensimmäinen MM-tasolla ajamani nelivetokisan voitto. Se oli merkittävä ja hyvä päätös kaudelle silloin, mutta nyt on taas uusi kausi ja kisa.

Tulevan viikonlopun haasteeseen historialla ei kuitenkaan ole liiemmin merkitystä. Kilpailijoiden on selvittävä koko pitkä, 180 EK-kilometrin perjantain lenkki vain rengashuollolla, ja lauantai tyystin ilman huoltomahdollisuutta.

Se tarkoittaa sitä, että tukivarsia ynnä muuta tarpeellista kulkee autossa mukana.

– Hyvä kokemus viime vuodesta tuli, mutta aina tämä kisa vuosi vuodelta muuttuu hieman. Nyt on vähän kuivempi keli, joten ei tämä aivan sama Wales ole kuin tavallisesti. On se pienikin kokemus silti parempi kuin ei mitään.

Teksti: Miika Wuorela

Suomalaisten ennakkotunnelmat ja faktat Britannian MM-rallista

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli