Ralli 09.02.2016

Teemu Suninen osallistuu Meksikon MM-ralliin

Teemu Suninen, Monte Carlo. Kuva: Timo Anis

Nuoren suomalaisen rallikuljettajan Teemu Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan kilpailuohjelma laajenee Meksikon MM-rallilla, joka ajetaan 3. – 6.maaliskuuta, pääpaikkanaan Leonin kaupunki.

Meksikossa Sunisen ajattamisesta vastaa Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimi.

– Monte Carlo -rallin aikoihin merikontti lähti jo Hampurista matkaan. Sisältö pakattiin suoraan Tsekeissä. Kilpa-auto lähtee ensi viikolla lentorahtina, kolme kertaa rallin itse ajanut tiimipäällikkö Gardemeister sanoo.

Suninen ottaa täten jälleen uuden askeleen kohti lajin huipputasoa. MM-sarjassa erikoiskokeiden tuntemus on avainasemassa menestyksessä – myös kaukorallien osalta.

– Uutta on jälleen luvassa. Ensimmäinen rallini Euroopan ulkopuolella on merkittävä juttu. Tonin Skodalla on varmasti kaikki mahdollisuudet pärjätä luokan kärkitaistelussa.

Skoda Fabia R5 on Sunisen ajokki myös Meksikossa. Tällä kertaa huollosta vastaa suomalaistiimi, kun Euroopan osakilpailuissa kilpailutoimintaa pyörittää Team Oreca.

Maltti on valttia Meksikon vaativilla erikoiskokeilla, joita parhaimmillaan ajetaan jopa yli kahden kilometrin korkeudessa. Keskinopeus Meksikon teillä jää suhteellisen matalaksi, joten kilpailijat viettävät erikoiskokeilla runsaasti aikaa. Myös normaalisti helteinen keli asettaa omat fyysiset haasteensa kuljettajille.

– Kokemustahan me tässä vaiheessa lähdemme hakemaan. Maaliin pääsy on ykkösjuttu. Kisassa on todella pitkiä erikoiskokeita. Vielä sunnuntainakin ajetaan 80 kilometrin EK. Ne pitää kaikki päästä ehjästi läpi, ja silloin on varmasti myös korkealla lopputuloksissa, Suninen uskoo.

Teksti Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli