Ralli 19.05.2016

Teemu Suninen mielii jatkoa menestykselleen WRC2-luokassa

Teemu Suninen mielii kärkisijoille tänään torstaina alkavassa Portugalin MM-rallissa. Kuva: Timo Anis

Kaksi voittoa WRC2-luokassa ajanut Teemu Suninen janoaa kärkitulosta myös tänään torstaina alkavassa Portugalin MM-rallissa.

Sunista ajattaa tuttuun tapaan ranskalainen Team Oreca. Autona on Skoda Fabia R5, joka alkaa olla Suniselle ja kartanlukija Mikko Markkulalle jo kohtuullisen tuttu.

Maaliskuisen Meksikon rallin jälkeen 22-vuotias Suninen ei ole kilpaillut, mutta muutama testipäivä on nuorukaisen ohjelmaan mahtunut. Tuntuma ennen kauden viidettä MM-rallia on hyvä.

– Tämä taitaa olla ensimmäinen ralli, jossa pystymme hyödyntämään edellisvuoden nuotteja. Juuri muita MM-sarjan ralleja emme sitten olekaan vielä ajaneet aiemmin.

Kyseessä on kauden ensimmäinen osakilpailu, jossa paikalla on lähes koko WRC2 -luokan kerma. Se tietää myös Suniselle aivan uudenlaista kiirettä.

Tuloksellisesti Sunisen kausi on ollut mukavasti ylöspäin kaartava, sillä kolmen ensimmäisen MM-rallin sijoitukset ovat olleet 5-2-1.

– Esapekka Lappia lukuun ottamatta täällä on kyllä kaikki kovat viivalla. Shakedownissa kokeilimme jo hyvää vauhtia. Jarrutuksien kanssa on oltava tarkkana, samoin kuin ohjauksen. Auto pitää asettaa mutkiin tarkasti, Suninen tietää.

Portugalin MM-ralli alkaa tänään klo 21.01 Suomen aikaa alkavalla EK1:llä. Suninen-Markkula -kaksikon kilpailunumero on 33.

Teksti: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta