Motocross 11.01.2017

Teemu Selänne motocrosspyörän sarviin 30 vuoden jälkeen: “Jos ei osaa ajaa hyvin, pitää näyttää hyvältä!”

Sami Hyypiä ja Teemu Selänne pääsivät näyttämän taitojaan yli 40 000 ihmisen edessä Amerikan Supercross-sarjan avauskilpailussa. Kuva: Toni Ahokas

Parhaillaan Kaliforniassa kuvattava Selänne ja Supertähdet on jälleen laittanut suomalaiset urheilutähdet tositoimiin moottoriurheilun parissa. Samalla itse Teemu Selänne pääsi motocrosspyörän sarviin 30 vuoden tauon jälkeen.

Teemu Selänteen isännöimän Selänne ja Supertähdet TV-ohjelma on tämän kauden kuvauksissa tutustuttanut suomalaisia urheilutähtiä moottoriurheilun saloihin. Koko tähtijoukko Matti Nykänen, Sami Hyypiä, Eva Wahlström, Minea Blomqvist-Kakko, Peetu Piiroinen ja Toni Kohonen pääsivät kokemaan vauhdin hurmaa crosskartien puikoissa Kalifornian aavikolla.

Lisäksi viime viikonloppuna Anaheimissa järjestetyssä Amerikan Supercrossin avauskilpailussa radalla nähtiin sekä Teemu Selänne että Sami Hyypiä, jotka osallistuivat leikkimieliseen kaksintaisteluun loppuunmyydyn kisakatsomon edessä. Yli 40 000 katsojaa pääsi hurraamaan kahden suomalaistähden otteita.

Supertähdet pääsivät tutustumaan myös crosskartien saloihin aavikolla Polaris RZR:llä Toni Ahokkaan johdolla.

Hyypiälle motocross on lajina huomattavasti tutumpi kuin jääkiekkolegendalle, sillä hän on paitsi innokas ajaja itse, hän on myös tukenut suomalaista motocross-toimintaa merkittävästi. Selännettä sen sijaan ei ole pyörän sarvissa nähty aikoihin.

– Edelliskerran olen ajanut motocrossia ehkä vuonna 1985, kun olin 15-vuotias, Selänne naurahti.

– Minulla ei juurikaan ole siitä kokemusta, mutta nyt kun pääsin taas ajamaan, kunnioitan erittäin paljon oikeita motocrosskuskeja ja niitä, jotka hallitsevat pyörää hyvin. He ovat todellisia tähtiä, legenda jatkoi.

Selänne oli kuitenkin innoissaan kokemuksestaan.

– On uskomatonta, miten hyvä pito pyörässä on hiekalla. Se on vain koettava itse. Toki pyörät ovat muuttuneet paljon 20 vuodessa. Se oli hauskaa ja hyvää treeniä, käteni on melko väsynyt nyt.

Jääkiekkotähti tiesi taitojensa olevan ruosteessa, joten hän päätti panostaa ulkoasuun.

– Jos ei osaa ajaa hyvin, pitää näyttää hyvältä, Selänne kertoi pilke silmäkulmassaan esitellessään hänelle suunniteltua motocrosskypärää.

Tuttu numero kahdeksan nähtiin nyt supercross-areenalla Selänteen ja Hyypiän leikkimielisessä kaksinkamppailussa. Kuva: Toni Ahokas

Motocrosslegenda Roger de Coster puolestaan oli otettu Selänteen otteista.

– Yllätyin, että hän ajoi niinkin hyvin, kun taukoa on ollut 30 vuotta. Pelkäsin hieman, koska en halua hänen satuttavan itseään eläkevuotenaan. Pitäähän hänen päästä pelaamaan golfia, viisinkertainen maailmanmestari naureskeli.

Selänteen Supercross-kilpailussa käyttämät ajovarusteet lahjoitettiin huutokauppaan, jonka tuotot käytetään viime kaudella vakavasti loukkaantuneen Jessy Nelsonin kuntoutukseen.

Selänne ja Supertähdet –sarjan toinen tuotantokausi alkaa TV Nelosella huhtikuussa.

Selänne halusi olla mukana tukemassa motocrosskuljettaja Jessy Nelsonin kuntoutusta. Kuva: Toni Ahokas

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross