Ralli 25.02.2016

Teemu Asunmaan ajatuskupissa poreilee SM Vaakuna-Rallin voitto

Teemu Asunmaa tähtää SM2-luokan voittoon SM-Vaakuna-Rallissa. Kuva: Jani Kekoni.

Hallitseva Suomenmestari Teemu Asunmaa lähtee hakemaan Vaakuna-Rallista kauden toista ykkössijaa.

Tasan vuosi sitten alavutelainen Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen saavuttivat debyyttivoiton Ralli SM-sarjan tuotantoautojen nelivetoluokassa. Siitä lähtien kaksikko on Subaru Impreza WRX STi R4 viritteisellä autollaan ehtinyt pokata kuusi muuta luokkavoittoa ja kolme kakkossijaa sekä ennen kaikkea yhden Ralli SM-sarjan yleiskilpailun ykkössijan.

Kuukausi sitten Rovaniemen Arctic Lapland Rallissa tuoreimman luokkavoiton ja täydet SM-pisteet ajanut kaksikko lähtee nyt viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettavasta SM Vaakuna-Rallista hakemaan luokkavoiton lisäksi yleiskilpailun palkintokorokesijaa. Koko kuluneen vuoden ajan Asunmaa ja Halttunen ovat menestyksekkäästi tuotantoautoihin pohjautuneella
kilpurillaan kiusanneet rallikäyttöön rakennetuilla Superautoilla ajavia kanssakilpailijoita ja sen myötä he ovat ehdottomasti yksi koko kilpailun mielenkiintoisimpia seurattavia.

Hannu’s Rally Teamin suojattina hallitsevat Rallin Suomenmestarit silti tietävät, että hulluttelemaan ei saa sortua, koska samalla se rikkoisi vuoden kestäneen menestysputken.

– Sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä; Koska kausi 2016 alkoi Tunturirallissa makealla luokkavoitolla ja täysillä SM-pisteillä sekä ennen kaikkea hyvällä yleiskilpailun sijoituksella (2.) niin nyt kauden toisessa SM-rallissa tavoite ei voi olla kuin vähintään samanlainen tai ainoastaan yhtä sijoitusta parempi. SM2-luokan täydet SM-pisteet ovat edelleen päätavoitteemme, mutta jos vauhti tuntuu hyvältä ja kellokin siitä tykkää niin yleiskilpailun ykkössija ehdottomasti kiinnostaa. Vuosi sitten SM Pohjanmaa rallissa tämä tavoite onnistui ja en yhtään panisi pahakseni jos sellainen nyt toistuisi, Asunmaa lataa.

– Toisaalta hulluttelemaan ei saisi lähteä, koska SM-sarjan kannalta yleiskilpailun sijoituksella ei meille ole merkitystä, mutta koska viivalla on Superautoineen nippu kovia kotimaisia sekä MM-sarjasta tutut, kotiteillään päästelevä Jari Ketomaa sekä norjalainen Ole Christian Veiby niin olisihan se mukava tuotantoautollamme päästä Tunturirallin tapaan kiusaamaan isompiaan, Asunmaa veistelee.

SM Vaakuna-Ralli starttaa perjantaina kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella ja jatkuu lauantaina kuudella metsäerikoiskokeella. Asunmaa ja Halttunen suuntaavat savolaisille erikoiskokeille neljäntenä kilpailijaparina Jari Ketomaan, Juha Salon ja Jarkko Nikaran jälkeen.

Rallin 2016 SM-pistetilanne 1/6 osakilpailua, Luokka SM2: Tuotanto-4, Top-5:
1. Teemu Asunmaa, Subaru Impreza WRX, 37½ pistettä
2. Juha Koljonen, Subaru Impreza STi, 27 pistettä
3. Kees Burger, Subaru Impreza WRX, 22½ pistettä
4. Juha Pasanen, Mitsubishi Lancer E9, 18 pistettä
5. Antti Selivaara, Subaru Impreza WRX, 15 pistettä

Lisätietoja:
 www.teemuasunmaa.com
 www.rallism.fi

Teksti: Jani Kekoni / Asunmaa Racingin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta