Ralli 10.06.2016

Teemu Asunmaa ja kartturi Jonne Halttunen vankassa Ralli SM-sarjajohdossa kesäkauden ensimmäiseen SM-ralliin

Ralli SM-sarja jatkuu huomenna Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajettavalla Enset Oy SM-rallilla. SM2-luokan sarjajohdossa on Teemu Asunmaa. Kuva Jani Kekoni

Ralli SM-sarjan talvikauden kolmesta kilpailusta kolme SM2-luokan voittoa napannut alavutelainen, hallitseva Rallin Suomenmestari Teemu Asunmaa ja hänen jyväskyläläinen kartanlukija Jonne Halttunen aikovat nyt lauantaina jatkaa siitä mihin talvella jäivät eli jälleen heidän tavoitteenaan on täydet SM-pisteet.

Subaru Impreza WRX STi autolla kilpaileva kaksikko on vakuuttavien luokkavoittojen lisäksi kiusannut SM1- eli ns. superautojen luokan kärkikuljettajia. Tämäkään tavoite ei tule muuttumaan vaan Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajettavan Enset Oy SM-rallin yhdeksällä pikataipeleella ja 119 erikoiskoekilometrillä Hannus’ Rally Teamin kuljettajat jälleen ilmoittautuvat yleiskilpailun voittokamppailuun. Huhtikuussa Asunmaa ja Halttunen pitivät kolmanneksi nopeinta vauhtia Keravan ympäristössä ajetussa DEFA-minirallissa ja nyt uuden Michelin rengasmallin siivittämänä kaksikko hakee jatkoa SM-sarjan voittoputkelleen.

– SM-sarjan kultamitalia ajatellen Enset Oy SM-rallista meille riittää SM2-luokan palkintokoroke, mutta toisaalta kunnianhimoisena kilpailijana olen tyytyväinen vain täysiin SM-pisteisiin ja yleiskilpailun kolmen nopeimman kuljettajan suoritukseen. Talvikaudella nappasimme kolme luokkavoittoa, joten siitä tavoitteesta on turha lähteä tinkimään, vaikkakin SM-pistetilanne kertoo aivan toista, Asunmaa lataa.

– Keravan DEFA-rallin lisäksi olemme testierikoiskokeilla saaneet erittäin positiivisia tuloksia uudesta Michelin rallirenkaasta ja myös nuotteihin olemme löytäneet sellaisia lisämausteita, joilla pystyisimme SM1-luokan kärkimiehet kuten moninkertaisen Rallin Suomenmestari Juha Salon haastamaan. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvillä ja rennoilla mielin starttaamme ensimmäiseen kolmesta kesäkauden SM-rallista. Toki tiedämme, että keskeytykseen ei edelleenkään ole varaa, mutta silti täysillä lähdetään ajamaan ja katsotaan mihin se riittää, Asunmaa jatkaa.

Enset Oy SM-ralli starttaa lauantaina klo 10 ja maaliin kilpailijoita odotellaan klo 18 aikoihin. Reaaliaikainen tulospalvelu löytyy osoitteesta: www.mut-palvelu.fi. Asunmaa ja Halttunen starttaavat reitille lähtönumerolla 41.

Lopputulokset DEFA-ralli, Kerava 23.4.2016: Luokka 3
1. Juha Salo & Marko Salminen, Peugeot 208 T16 R5, 12:32,2
2. Mikko Lehessaari & Reeta Hämäläinen, +3,9sek
3. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX Sti R4, +7,6sek
4. Jukka Hiltunen & Jarkko Kalliolepo, Ford Fiesta S2000, +9,2sek
5. Eerik Pietarinen & Timo Hantunen, Mitsubishi Lancer Evolution, +24,6sek

Rallin SM-pisteet 2016 3/6 osakilpailua, SM2-luokka: Tuotanto-4, Top-5:
1. Teemu Asunmaa, Subaru Impreza WRX STi R4, 87½ pistettä
2. Ville Hautamäki, Subaru Impreza WRX STi, 61½ pistettä
3. Juha Koljonen, Subaru Impreza WRX STi, 53 pistettä
4. Tuomo Hassinen, Subaru Impreza WRX, 31 pistettä
5. Antti Selivaara, Subaru Impreza WRX, 25 pistettä

Teksti Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli