Ralli 30.07.2017

Teemu Asunmaa 3. MM-rallin WRC2-luokassa – “Ainahan se olisi mukavampi voittaa”

Jonne Halttunen (vas.) ja Teemu Asunmaa. Kuva: Jari Hotti

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen sijoittuivat Suomen MM-rallissa viikonloppuna WRC2-luokassa kolmanneksi. Kyseessä oli Asunmaalle uran ensimmäinen palkintosijoitus rallin MM-sarjassa. Yleiskilpailussa sijoitus oli 13.

Suoritus on jo siinäkin mielessä merkittävä, että Teemu Asunmaalle kyseessä oli vasta uran toinen MM-ralli ja edellinen, myös Suomessa ajettu, päättyi keskeytykseen. Nykyisellä Skoda Fabia R5 -kalustolla Asunmaa kilpailee ensimmäistä kauttaan. Jari Huttusen voittamassa WRC2-luokassa toiseksi ennen Asunmaata sijoittui Eric Camilli. Asunmaan taakse jäivät mm. Quentin Gilbert, rallin junioreiden maailmanmestari vuodelta 2015, sekä Tom Cave, urallaan 20 MM-rallia ajanut Brittisarjan viime vuoden kakkonen.

– Ihan jees. Ei mitään riemunkiljahduksia, mutta hyvä viikonloppu. Saatiin paljon kilometrejä ja nämä auttaa jatkoa ajatellen. Auto toimi koko viikonlopun ajan hyvin ja saatiin hyvin näkyvyyttä, Asunmaa kertasi viikonloppua.

Kolmas sija on aina palkintosijoitus ja vaikka MM-rallista puhutaankin, niin Asunmaan kommentista on helppoa lukea rivien välistä, että tämä sijoitus ei häntä aivan täysin tyydytä.

– Ainahan se olisi mukavampi voittaa. Mutta olihan se lähtökohtaisesti selvää, että siihen ei ole mahdollisuuksia, Asunmaa muistutti siitä lähtötilanteesta, mistä hän ja kartanlukija Jonne Halttunen vaativaan Suomen MM-ralliin lähtivät.

Ennen Suomen MM-rallia Asunmaan edellinen täysi ralli oli toukokuussa ajettu Riihimäen SM-ralli, kun kesäkuussa Kouvolassa SM-ralli päättyi jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Jos Suomen MM-ralli ajettaisiin ensi viikonloppuna uudestaan, niin lähtötilanne olisi silloin aivan toinen.

– Juuri näin se on, Asunmaa allekirjoitti näkemyksen.

Lauantain jälkeen WRC2-luokassa kolmantena olleen Asunmaan johtomarginaali neljäntenä olleeseen Gilbertiin nähden oli 26 sekuntia. Vaikka sunnuntain erikoiskokeet olivatkin Asunmaalle ja Halttuselle uusia, niin siitä huolimatta lähes puolen minuutin ero antoi lopulta mahdollisuuden ajaa järkevästi maaliin ilman suurempia riskejä.

– Ihan vaan ajettiin läpi sunnuntain pätkät. Ei ollut mitään järkeä ponnistella mihinkään suuntaan, eteen ja taakse kun oli niin paljon aikaeroa. Ei haluttu ottaa mitään riskejä. Eihän se tietysti ole helppoa ajaa hiljaa, mutta kunhan kurvailtiin, Asunmaa sanoo.

Rallin SM-sarja jatkuu syyskuussa Uudessakaupungissa ja Asunmaa lähtee kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun SM1-luokan selkeänä pistekärkenä. Suomen MM-rallissa ajettiin erikoiskokeita kolmen SM-osakilpailun verran joten selvää on, että tämä kokemus palvelee tulevia syksyn SM-ralleja.

– Varmasti palvelee. Kilometrit ovat aina hyväksi, varsinkin sorakilometrit, Asunmaa korosti.

Tällä kaudella viidestä ajetusta SM-rallista kolmesta suurimmat SM1-luokan pisteet ottaneen Asunmaan tavoite on vain ja ainoastaan Suomen mestaruus.

– Tottakai, ei ole muuta vaihtoehtoa.

Suomen MM-rallin WRC2-luokan lopputulokset

1) Jari Huttunen (Skoda) 2.39.30,9
2) Eric Camilli (Ford) + 12,7
3) Teemu Asunmaa (Skoda) + 2.02,9
4) Quentin Gilbert (Skoda) + 2.17,8
5) Tom Cave (Hyundai) + 3.43,0
6) Max Vatanen (Ford) + 5.08,1

Kilpailun viralliset tulokset löytyvät täältä.

Teksti: Jari Hotti

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli