Motocross 06.09.2019

Team Yamaha Center Turun motocrossin SM-sarja päätökseen Porissa

Team Yamaha Center Turun kuskien SM- ja Suomen Cup -kausi päättyi Porissa. Kuva: Aino Pihlava.

Motocrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin Porin legendaarisella Yyterin radalla. Samalla kirjoitettiin viimeisiä rivejä historiankirjoihin Yyterin radan osalta, sillä rata tullaan sulkemaan syyskuun lopussa. Team Yamaha Center Turun kuljettajat Hermanni Koskinen ja Kimi Tammi olivat mukana historiallisessa tapahtumassa ja taistelivat SM-pisteistä MXC/A-luokassa.

Koskinen ajoi lisäksi lauantaina MXJ Suomen Cup -luokassa, joka niin ikään tuli päätökseensä tämän kauden osalta.

– Ihan ok viikonloppu, eikä ollut suurempia ongelmia kumpanakaan päivänä. Vauhti oli mielestäni hyvää, mutta muut menivät pirun kovaa. En tiedä, ehkä en saanut itsestäni aivan parasta irti, mutta rehellisesti voin sanoa, että muut menivät vain kovempaa. Olin lauantaina MXJ-luokassa 16:s ja 14:s. Sarjassa päädyin sijalle 14, joka on varsin tyydyttävä tulos. 125-kuutioisella ajaminen on tällä kaudella ollut vielä opettelua, mutta tavoitteet ensi kauden osalta ovat korkealla, Hermanni Koskinen kertoi.

– Sunnuntaina ajoin MXC/A-luokassa sijoille kahdeksan ja seitsemän. Loppupisteissä olin kuudes. Kauteen mahtui paljon hyvää, mutta myös valitettavaa epäonnea. Nyt on sitten 85-kuutioisella ajettu viimeinenkin kilpailu ja katseet siirretään lopullisesti “piikkiin”. Innolla odotan vielä kauden viimeisiä kilpailuja.

– No, eipä kilpailusta paljoakaan käteen jäänyt. Ensimmäisessä erässä sain hyvän startin ja pari kierrosta kulki mallikkaasti, mutta sitten lähti pelit hanskasta. Itse säilyin ehjänä, mutta kalusto sai kipeää. Tauolla jouduttiin tekemään jonkin verran töitä, että saatiin pyörä taas ajokuntoon. Toinen erä lähti jo alusta aivan väärällä jalalla ja olin sitten maalissa 21. Vaikea erä alusta loppuun. Tästä kilpailusta ei siis pisteitä irronnut, mikä oli edellisen hyvin menneen Alavuden kilpailun jälkeen pettymys. Loppupisteissä olin 17:s. Nyt otetaan vähän happea ja joukkuekilpailussa tykitetään sitten kauden paras kilpailu, Kimi Tammi puolestaan kuvaili.

Kilpailut jatkuvat Vantaalla MX-Liigan viimeisellä osakilpailulla 14.-15. syyskuuta sekä Orimattilassa 21.-22. syyskuuta, missä ajetaan SM kerhojoukkuekilpailu. Koskisen kauden viimeinen koitos ajetaan Hollannin Assenissa Yamaha bLUcRU -finaalissa 28.-29. syyskuuta.

Porin Yyterin tulokset

Teksti: Team Yamaha Center Turku tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross