Motocross 14.05.2019

Team Yamaha Center Turku -kuljettajilla onnistunut viikonloppu Salossa

Hermanni Koskinen oli lauantain ykkönen 85-kuutioisissa. Kuva: Jouni Koskinen

Team Yamaha Center Turku -kuljettajat Hermanni Koskinen ja Joona Sajo kilpailivat viikonloppuna motocross-liigan avauksessa Salossa. Koskinen urakoi molempina päivinä ajaen lauantaina 85-kuutioisella ja sunnuntaina vuorossa oli debyytti 125-kuutioisella. Sajo ajoi niin ikään ensimmäisen kilpailunsa 85-kuutioisella.

Hermanni Koskinen ajoi lauantaina ensimmäisessä erässä kolmanneksi ja toisessa naantalilainen pääsi tuulettamaan erävoittoa. Samalla irtosi ykköspaikka päivän yhteistuloksissa. Sunnuntaina meno jatkui lähes yhtä vakuuttavaa tahtia ja tuloksena oli MX125-luokan totaalin kuudes sija. Ensimmäisessä erässä Koskinen jäi harmittavasti ensimmäisen kurvin lähtökasaan, mutta raivoisa nousu viimeisten joukosta palkittiin maalissa kuudennella sijalla. Toisen erän lähtö onnistui YZ125-kuljettajalta paremmin ja nuorukainen oli heti alusta asti mukana kärkikahinoissa. Erän edetessä Koskisen sijoitus vaihteli useaan otteeseen ja maalissa Turun Moottorikerhon kuljettaja oli viides.

– Ajo kulki koko viikonlopun todella hyvin. Starteissa on tällä hetkellä parannettavaa, mutta eiköhän niihinkin lääkkeet löydetä. Kokonaisuutena hyvä viikonloppu ja hyvää treeniä Hyvinkään SM-avausta silmällä pitäen. Jätkät menevät kovaa, mutta luottavaisin ja levollisin mielin tästä jatketaan eteenpäin, kertoi Koskinen.

Joona Sajon viikonlopun tavoitteena oli paikka B-finaalissa, mutta siihen yhdeksänvuotias juniori ei aivan yltänyt. Päivä jatkui aika-ajojen jälkeen C-finaaleissa, joista tuloksena oli toinen ja seitsemäs sija. Varsinkin ensimmäisessä erässä Yamaha-kuljettajan ajo kulki varsin mallikkaasti lähdöstä maaliin, mutta toisessa erässä puristus ei aivan riittänyt. Hyvät ja ehjät erät kuitenkin ilman ongelmia, joten kautta jatketaan positiivisissa merkeissä.

Koskinen ja tiimin kolmas kuljettaja, Kimi Tammi, nähdään ensi viikonloppuna Hyvinkään SM-avauksessa MXC/A-luokassa. Sajo jatkaa kilpailukauttaan kahden viikon kuluttua Iisalmen MX-Liigan osakilpailussa.

Salon kilpailun tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Events/1656823

Teksti: Team Yamaha Center Turku tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross