Motocross 02.07.2019

Team Yamaha Center Turku -kuljettajilla kaksijakoinen viikonloppu Siilinjärvellä

Team Yamaha Center Turku oli Siilinjärvellä edustettuna kahden kuljettajan voimin. Kuva: Kirsi Tammi

Motocrossin SM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin menneenä viikonloppuna Siilinjärven Hamulassa. Lauantaina kilpailtiin totuttuun tapaan Suomen Cup -luokissa ja sunnuntaina maan parhaimmisto mitteli SM-pisteistä.

Team Yamaha Center Turku oli jälleen edustettuna kahden kuljettajan voimin. Hermanni Koskinen ajoi lauantaina MXJ-luokassa ja sunnuntaina MXC/A-luokassa. Kimi Tammi taisteli SM-pisteistä sunnuntaina MXC/A-luokassa.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset viikonlopusta jäi. Lauantaina 125-kuutioisella ajetut eräsijat 16. ja 12. olivat ihan OK. Ekassa erässä menin kertaalleen nurin, mikä verotti muutaman sijan. Sunnuntaina tulokset olivat siellä päin, mutta enemmänkin olisi ollut tarjolla. Ensimmäisessä erässä menin vitospaikalta nurin ja putosin siten seitsemänneksi. Toisessa erässä olin hyvin kärkiporukassa mukana ja podiumillekin paikkaa siinä tarjottiin, mutta tällä kertaa ei kyyti riittänyt kuin neljänneksi. Erä oli tasainen, eikä se kakkospaikkakaan ollut kuin kuuden sekunnin päässä, niin kyllä siinä mahdollisuus parempaankin oli. Näin tällä kertaa, ensi kerralla sitten toisin päin, Koskinen totesi.

– Hyvä päivä ja hyvät kilpailut, vaikka ensimmäisessä erässä kyllä kertaalleen nurin meninkin. Vaikka ensimmäisestä erästä ei pisteitä irronnutkaan (sija 21.) niin oli siinä positiivistakin. Kierrosajat olivat tasaisia alusta loppuun ja ajo pysyi siinä mielessä hyvin kasassa. Toinen erä oli pitkälti kopio ensimmäisestä. Ainoa ero oli, että pysyin nyt pystyssä ja tuloskin oli sitten sen mukainen: 14:s. Tuo oli meikäläiselle kauden paras eräsijoitus ja siihen päälle vielä oma nopein kierrosaika viimeisellä kierroksella, joten pitää olla tyytyväinen. Totta kai sitä aina haluaa enemmän, mutta askel kerrallaan, Tammi kertasi.

Sarjasta on ajettu nyt tasan puolet, ja MXC/A-luokassa Koskinen löytyy sijalta viisi (87 pistettä) ja Tammi sijalta 20. (17 pistettä). Koskisen sijoitus MXJ Suomen Cupissa on 17:s.

SM-sarja jatkuu Imatralla 20.-21. heinäkuuta.

Siilinjärven tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Events/1685283

Teksti: Team Yamaha Center Turku tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross