Karting 28.08.2018

Team Mad-Croc Karting Finlandin kuljettajat hyvässä vauhdissa Alahärmässä

Tomas Hassinen lukeutuu Mini-luokan nopeimpiin kuljettajiin. Alahärmässä Hassinen sijoittui finaalien sijoille 10 ja 13. Kuva: Team Mad-Croc Karting Finland

Suomen IAME-sarjan viimeinen osakilpailu kaasuteltiin viime viikonloppuna Alahärmässä. Team Mad-Croc Karting Finlandin kuljettajat olivat hyvässä vauhdissa, mutta tekniset murheet pudottivat sijoituksia.

IAME Series Finlandin päätösosakilpailu ajettiin 25.-26. elokuuta Alahärmässä Mika Salo Circuitilla. Team Mad-Croc Karting Finlandin kilpailuviikonloppuun mahtui sekä nopeita kierrosaikoja että teknisiä murheita.

Mini-luokassa Tomas Hassinen ajoi sijoille 10 ja 13 ja Elias Hautamäki oli molempien finaalilähtöjen sijalla 30. Vauhtinsa puolesta Hassinen oli jälleen luokkansa kärjen tasolla, mutta heikko aika-ajo rokotti kilpailun tulosta.

– Tomas ajoi alkuerissä todella hyvin. Finaaleissa tuli vielä hieman epäonnistumisia, vauhdin puolesta Tomas olisi voinut yltää korkeammallekin. Siitä huolimatta pidän suoritusta oikein hyvänä, kehuu tiimipäällikkö Petri Ovaska.

Hautamäki puolestaan suoriutui aika-ajossa erinomaisesti, mutta kokemattomuus näkyy vielä kilpailutilanteissa.

– Eliaksen vauhti oli oletettua parempaa. Hän sijoittui aika-ajoissa sijalle 15, mikä on hänen kokemuksellaan mainio suoritus.  Vaikka tulosten puolesta viikonloppu jätti toivomisen varaa, olen kuitenkin erittäin tyytyväinen Eliaksen kehitykseen, olihan kyseessä vasta neljäs kilpailu IAME-sarjassa. Kun vielä saamme hänet onnistumaan myös kilpailutilanteissa, ovat tuloksetkin varmasti hyviä, Ovaska ennustaa.

X30 Junior -luokassa tiimiä edustivat Rasmus Kukkumäki ja Huuko Jokiaho. Kukkumäki sijoittui finaaleissa sijoille 11 ja 4 ja hänen suorituksensa saivatkin tiimipäälliköltä kehuja.

– Rasmuksen autoa vaivasi pieni sähkövika, joka onneksi saatiin korjattua finaalipäiväksi. Rasmuksen vauhti erityisesti sateella ajetussa toisessa finaalissa oli aivan huipputasolla ja vaikka kilpailussa aina tähdätäänkin voittoon, oli suoritus kiitettävä, kiittää Ovaska.

Myös Jokiaho sai kiitosta nopeudestaan, vaikka sijoitukset eivät tavoitteisiin yltäneetkään – Jokiaho oli ensimmäisen finaalin 31. ja toisen 34.

– Huukon vauhti oli hyvää, mutta kilpailussa sattui ja tapahtui hieman liikaa, jotta tulokset olisivat olleet nopeuden kanssa samalla tasolla pohtii Ovaska.

X30 Senior -luokan kaksikko Tuisku Ovaska ja Valtteri Valkeejärvi kärsivät viikonloppuna teknisistä vioista. Ovaska oli ensimmäisen finaalilähdön kahdeksas, mutta joutui keskeyttämään toisen lähdön moottoririkkoon.

– Tuiskun vauhti oli todella hyvää alkuerissä. Nopeus kuitenkin hiipui ilman selkeää syytä – epäilimme teknistä vikaa, mutta emme saaneet sitä paikallistettua. Toisessa finaalilähdössä Tuiskun autosta rikkoutui moottori. Emme ole vielä ehtineet tutkia syytä, mutta epäilen, että ongelma liittyy lauantain oireisiin, Ovaska toteaa.

Myös Valtteri Valkeejärven vauhti  oli epämääräisen sähkövian vuoksi hieman kateissa ja tie nousikin pystyyn ensimmäisessä B-finaalissa. Puolan vaihdon jälkeen Valkeejärvi näytti jälleen nopeuttaan nostaen itsensä toiseen A-finaaliin, jossa hän sijoittui kuudenneksitoista.

– Valtterin ajo ei tuntunut kulkevan ensimmäisessä B-finaalissa. Epäilimme teknistä vikaa, ja vaihdoimme puolan, mikä näkyikin heti kierrosajoissa. Toinen A-finaali ajettiin sateella, ja siinä Valtteri ajoikin todella hyvin, Ovaska kiittää.

Kauden päätteeksi Ovaska arvioi kuljettajien kehitystahdin positiiviseksi, vaikka tulosten varjossa tavoitteista jäätiinkin.

– Kuljettajat, erityisesti Mini-luokan kuljettajat, kehittyivät kauden aikana todella paljon, joten näen kauden suorituksemme erittäin positiivisina. Näin siitäkin huolimatta, että sarjan taso on noussut sen kasvamisen myötä, ja kauteen mahtui myös runsaasti ylimääräisiä murheita, joten tulokset ehkä jäivät jonkin verran odotuksista, Ovaska toteaa.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finland Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting