Karting 21.08.2018

Team Mad-Croc Karting Finlandille menestystä ja epäonnea IAME Nordic Cupissa

Valtteri Valkeejärvi (11) on aiemmin ajanut itsensä IAME Nordic Cupista IAME-sarjojen kansainväliseen finaaliin. Tällä kertaa lähimpänä finaalipaikkaa oli Mini-luokassa kilpaileva Tomas Hassinen. Kuva: Team Mad-Croc Karting Finland

Vaikka paikat maailman finaaliin jäivätkin Team Mad-Croc Karting Finlandin kuljettajilta saavuttamatta, oli viikonlopun saldo kokonaisuutena positiivinen.

Viikonloppuna Honkajoella ajetussa IAME Nordic Cupissa taisteltiin paikoista Le Mansin radalla järjestettävään IAME-sarjojen kansainväliseen finaaliin. Kutsu annettiin muissa luokissa voittajalle ja Mini-luokassa nopeimmalle IAME-moottoria käyttävälle kuljettajalle. Team Mad-Croc Karting Finlandin kilpailu sujui pääosin positiivisissa merkeissä, mutta epäonneltakaan ei voitu välttyä.

Mini-luokan kaksikko Tomas Hassinen ja Elias Hautamäki saavuttivat finaalissa sijat 6 ja 7. Tomas Hassinen oli etupuskurin irtoamisesta seuranneesta aikasakosta huolimatta erittäin lähellä kutsua Le Mansiin, mutta paikka jäi lunastamatta kahden kymmenesosan erolla.

– Vaihdoimme Tomakselle tätä kilpailua varten IAME:n moottorin, jolla hän ajoikin todella hyvin ja erittäin järkevästi, toteaa tiimipäällikkö Petri Ovaska.

– Ajamalla Tomas oli finaalin toinen, mutta aikasakon myötä sijoitus putosi ja toinen IAME-kuljettaja nousi juuri hänen edelleen. Puskurirangaistus aiheutui osumasta lähtöhässäkässä, eikä sille voinut oikein mitään, Ovaska jatkaa.

Myös Elias Hautamäen otteet paranevat jatkuvasti ja hän oli viikonloppuna mainiossa vauhdissa.

– Elias ajoi todella lujaa jo treeneissä. Muutenkin nopeus alkaa olla hyvällä tasolla, mutta kilvanajossa on vielä hieman kehittämistä. Kunhan saamme tilannetajua, ohittamista ynnä muuta hiottua hieman, tulee hän taistelemaan luokkansa kärkisijoista, Ovaska kehuu.

X30 Junior -luokassa Rasmus Kukkumäki ajoi kolmannelle tilalle ja Huuko Jokiaho oli kymmenes.

– Kolmas sija on hyvä suoritus, mutta vaikka voittaja olikin ylivoimainen, oli Rasmuksella realistinen mahdollisuus taistella myös toisesta sijasta. Härmän kilpailussa pyrimme kehittämään Rasmuksen ajoa siten, että saamme hänet taistelemaan voitosta, kertoo Ovaska.

Huuko Jokiahon jatkuvasti parantuvat otteet antavat lupauksia tulevasta menestyksestä.

– Huuko on kehittynyt todella paljon lyhyessä ajassa. Olemme saaneet ohjattua hänen ajamistaan oikeaan suuntaan ja jos kehitys jatkuu samanlaisena, on häneltä pian lupa odottaa todella hyviä tuloksia, Ovaska ennakoi.

X30 Senior -luokassa Tuisku Ovaska ja Valtteri Valkeejärvi ajoivat sijoille 10 ja 13. Ovaskan suoritusta rasitti toisen alkuerän keskeytyksen heikentämä lähtöpaikka.

– Tuisku kolaroitiin ulos toisessa alkuerässä, ja hänniltä lähtiessä aina kärki pääsee herkästi karkuun. Myös pientä vauhdin puutetta oli havaittavissa, joten aivan terävimpään kärkeen ei olisi yllettykään, ehkä viides sija olisi ollut realistinen, Ovaska arvioi.

Valtteri Valkeejärven nopeus oli parhaimmillaan hyvällä tasolla, mutta tasaisuuden kanssa on yhä tekemistä.

– Parhaimmillaan Valtterilla oli oikein hyviä vetoja, mutta tasaisuus puuttuu yhä. Olemme tunnistaneet merkittävimmät ongelma-alueet, joihin pyrimme jatkossa keskittymään, Ovaska toteaa.

Team Mad-Croc Karting Finland nähdään seuraavan kerran viivalla jo tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on IAME Series Finlandin päättävä osakilpailu, joka ajetaan Alahärmässä, Powerparkin radalla 25.-26. elokuuta.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finland Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting